Friday, July 15, 2011

Entry tentang Typical Novel!


Salam.hari ni dyh baru balik dr asrama.Alhamdulillah berturut Dyh balek walaupun ada yang tak suuka nak buat macam mana, saya bukan kesayangan orang.Uttt..Ehm actually hari ni Dyh nak cerita masa kat asrama.Cerita apa eh? Cerita tentang Typical Novel!
Woww, masa kat asrama takde benda kita nak buatkan so kebanyakan budak Aspuri baca novel.Lately ni Dyh rajin sangat baca novel, entah kenapa entah, baik norr nak baca novel.Hehe..Tapii Dyh sangatlah bosan dan sangatlah sakit hati baca novel sejak kebelakangan ni.
Kenapa? 
Sebab, nowadays there is typical genre of the novels which is kahwin paksa, arrange married dan kahwin melalui khalwat! memanglah cerita macam ni boleh membuai rasa tapi ceritanya terlampau sama!Kahwin, mula mula benci lepas tu sayang.Alamak macam mana nak gitau aku sayang die nih? Ala, kenapa awek dia kacau die? Die kan laki akuuu?
oww, so sweetkan bileh tertibe mata ke mata then puup, ke alam maya! Sorry to saya its so so so so lame! Pleaselah, to all novelis, tolonglah tukar genre anda! its so boring! 
Sekarang baca novel, genre yang sama! u know what, i'm tired reading it.Mula mula best then ergghh sama jer! Saket hati tawww! 
Ada satu publishing company nih, hampir kesemua novel die genre ni! Wooww, miss publishing, tolongl;ah takkanlah awak tak buka mata tengok penulisan novel awaakk? Erghh! Adios!

2 comments:

saharinasaharudin said...

haha.nvel mmg cmtu.jln cite yg sma but nm watak lain2.meh bce nvel sophie kinsella & hlovate.besttt :)

btw,salam ramadhan sis :)

nurul hidayyah ♥♥ said...

@saharinasaharudin btul btul.so so boring.tnx reading.salam ramadhan.:)