Friday, July 1, 2011

Lelaki Kacak untuk Wanita Cantek.Kechink.:)

Tarik nafas panjang panjang.Entry ini tidak berkaitan dengan sesiapa.

Lelaki kacak untuk Wanita cantik.Kechink.

Assalammualaikum pembuka bicara.Wahh, skema lak Dyh ni kan? Hehe..Tengok tajuuk..Kenapa setelah sekian lama tidk blogging, tajuuk ni jugak aku pilih..hehe, kenapa? Sebab Dyh nak berfiikir mengikut akal fikiran Dyh yang waras yang berkehendakkan sesuatu yang sempurna dan cantik tapi Dyh ni bukan sempurna dan cantik, maksudnya TIDAK SEDAR DIRI.

Dyh rasa post ini Dyh nak tujukan kepada diri Dyh sendiri sebab Dyh seorang yang tidak cantik tetapi berkeinginan seperti orang cantik.hish, hish, sedar sikit diri tu Dyh uuui!Daripada Dyh kanak kanak sehinggalah sekarang dah remaja nih, Dyh selalu suka dekat orang.Korang oun kan? Tapi orang yang Dyh suka selalunya extraordinary handsome nye, hehe...Tak adalah, biasa biasa jeh.Sejak sejak jadi kanak kanak matang nih, Dyh terfikir, selalunya lelaki kacak untuk wanita cantik.Tapi kenapa selalu orang cakap, selalunya isteri tak cantek, suami handsome dan begitulah sebaliknya.Ye ke? Mungkin ya, mungkin tidaak..Dyh selalu baca novel, perumpaan diorang kepada hero heroin sangatlah hiperbola.Sehingga Dyh oun terbuai buai, so salah ke Dyh nak berimpian? Kadang kadang Dyh terfikir, penulis2 novel ni macam penipu.Semuanya perfect, padahal dalam dunia ni mana ada yang perfect.haih, cam lari tajuk jer.Kechink!

Kadang kadang Dyh rasa bersalah sangat, sebab jeng jeng jeng.Padahal Dyh jeng jeng jeng.Dyh tak cakap Dyh kecewa dengan naluri manusia yang sentiasa ingin yang cantek, seperti Dyh jugak, tak cantek, tak menarik tapi nak yang handsome yang kacak, itulah naluri manusia kan? Sebab tu Dyh banyak berfikir, orang cakap selalunya husband handsome, wife kureng, dan begitu juga sebaliknya, so fikiran Dyh mengatakan cinta tak mengenal paras rupa, cinta mengenai hati yang memahami antara satu sama lain, kalau sekadar berlandaskan paras rupa, maybe bahagia maybe takk..Entahlah Dyh pun muda lagi.Tapi selalunya orang yang MEMANG cantik, kahwin dengan orang HANDSOME, tapi tak nak mengandung, rugi jer kahwin tak nak mengandung, tak dapat nak wariskan kecantikan awak kepada anak anak...

Hati Dyh terpaut kepada seseorang.Tapi Dyh tak mungkin dapat memilikinya.Kerana rupa parasnya yang ehem ehem, so Dyh kena sedar diri! Tak adalah maknanya seorang lelaki ehem ehem nak tengok Dyh, jeling pun tak sudi.Dyh akan berusaha menyedarkan diri!:)

3 comments:

bunga said...

betul..kadang2 yang kurangc ank rasa terhina..

miss Sushi ♥♥ said...

@bunga yup.Antaranya saya.:)

Anonymous said...

cer try change yourslef...and make high confidence..its bettee right?