Saturday, July 9, 2011

Review KL Gangster

Salam.Sejak sejak ada Astro First, rajin pulak tengok movie kat dalam rumah.Hehe.Semalam mak Dyh baru beli KL Gangster dan 3.2.1. Cinta.Tapi Dyh sempat tengok KL Gangster jer dulu.Nak beli Karak, takut tak smepat nak tengok.Membazir jer beli.So Dyh baru tengok KL Gangster jer lah.Juuumm review.:)


From my eyes review :
Filem ni serius smart siot! Dyh paling suka Shamsul Yusuf yang berlakon watak Shark * entah entah nama dy Shauqi, saja gelabah lebih.Hehe *.Shark ialah gangster gila kuasa yang belum cukup tumbuh gigi * bak kata Dragon laa..*Then, Malik adalah main actor taww.Dia ni nak cuci tangan, tapi makin ramai lak orang cari die.baru lah Dyh tau kenapa gangster kat luar sana, keluar masuk penjara, rupanya diorang ni asyik kena jer kan, nak taubat pun susah, tak taubat lagi susah! Haih.Lepas tu Zati lakonan Shera Iskandar seksi siot.Phewitt! Dia ni gadis rosak jer.jangan ikut macam dia taw walau macam mana pun jahat abang korang.LOL.Lepas tuh tak boleh blah si Fadil tuh, hai, tengah serius serius nak bikin kelakar, kalau tak boleh lawan cakap saja.Gebang lebihh! Hehe..ikut skrip kan? Luluu..Tapi Fadil adalah kawan yang baik.Walaupun Malik kat dalam dia tolong tengok tengokkan mak si Malik yang kecewa dengan anak anaknya.kesian mak cik.Sabar yer.Last, bile tengok filem ni, takuut pula nak g KL.:(

Official sinopsis:
 KL Gangster mengisahkan seorang gangster yang dipenjarakan. Selepas keluar penjara, dia ingin membina hidup baru tetapi tersepit apabila kumpulan gangster kembali mengejarnya. Sama ada kembali ke pangkal jalan mahupun terus dengan kumpulan yang pernah menghancurkan hidupnya, semua akan jadi paparan filem KL Gangter.

No comments: