Friday, July 15, 2011

Tutorial : All about Shoutmix.

Sayang, tuto lagii.Ehm, selagi otak boleh berfikir saya buat jer.:)
All about shoutmix! How to sign up, design, manage and others!
First sekali sign up dekat shoutmix.com.Sebab Dyh pakai shoutmix, so Dyh suggest shoutmix jer.:)


Klik dekat create shoutbox.Follow instruction.Sign up senang jer.Tak yah tuto keyh.
Ukeyh, kan kat navbar die ada home, features and pelbagai lagi kan? Korang klik dekat setting.


 Lepas dah klik, confirm korang nak cantekkan box korang tu kan? Ha senang jer, lepas klik kat setting klik dekat Style & Colour seperti di bawah..

mudah kan? Nanti die akan kuar page seperti di bawah..

klik tuk obesity
Then pandai pandailah korang adjust then preview! Jangan lupa save taww!
kemudian korang nak tukarkan perkataan perkataan dalam shoutmix korang.Pergi dekat display, then klik dekat label.

ehm pandai pandai lah tukar ikut selera besar korang.Dah save, back to setting.Copy code seperti di bawah.


Senang jer kan? Paste jer dekat HTML/Javascript. Siap!!!!

Diserang oleh miss Anon? Ish ish kesian..penuh ye shoutmix dengan caci maki? Ehm tak payah susah susah nak bukak web shoutmix tuh.Delete jer dari blog.
  • View blog.
  • Tengok kotak shoutmix.


Klik kat bahagian anak panah tuh.Nanti akan keluar seperti di bawah.Then masukkan jer password korang, kemudian delete jer mane mane komen yang tidak disukai keyh.
SIAP


1 comment:

sha maz said...

kaq dayh..kite da bley buat pas2 dye kuar shoutbox expired