Friday, July 29, 2011

Tutorial Favicon Cara Baru


hello dear.hari ni rasa macam nak buat tuto favicon lakk.Sekarang kan dah senang, sebab ada kotak kecil favicon kat page element.Kalau yang dah taw, tawlah.yang belum meh sini aku ajar.
first-first, sila download any image in gif.Selalunya orang cari kat photobucket atau glittergraphics kan? Tapi aku syorkan korang cari kat babydoll.nu, sebab kat sini, icon dy semua ready set.Tak yah dok search bagai.Hehe, comeycomey lakk tuh.:)
Kemudian, korang kliklah dekat kotak favicon tuh.Die ada keluar kotak upload kan? Korang upload je then save.Siap! semudah minum teh tarik!

p/s : hari ni malas nak printscreen.:)

No comments: