Friday, August 5, 2011

inilah sifat aku yang sebenarnya..


assalammualaikum.Inilah sifat aku yang sebenarnya, yang orang takk taww..yang orang perlu tau hari ini..bila orang tengok aku, dengan keadaan aku yang berbadan besar ni, dan bermulut kepoh ni, diorang ingat aku ni super duper friendly..sorry, dear.wrong! absolutely wrong!
sebenarnya kawan'kawan yang masih tidak mengenali aku, meh sini aku cerita..aku seorang yang pendiam.So silent keyh.Orang fikir aku kenal ramai orang but not, dear.Aku takk, aku orang sangat sangat low profile, aku sekolah kat smkkklia 5 tahun weyh, ada cikgu tu tak kenal aku masa aku form 4 even cikgu tu mengajar sejak aku form 2.so i'm totally invisible keyh.
tapi aku takkan pendiam kepada kawan kawan yang dah rapat dengan akuu...macam mana nak cakap eh, aku ni naturally silent bila dengan orang yang aku tak kenal, but then aku friendly dengan kawan yang aku dah lama kawan or any new friends yang aku selesa.Selesa means, tak taw macam mana, aku dah selesa dengan die.Boleh bergurau senda dengan dia even i just get know him/her.
well, i'm less interaction.Yeah, just like u said.Aku ni low profile.Very low, very to the bottom keyh.Thats y aku tak suka orang yang show off yang sengaja nak menonjolkan dirinya sebab aku bukan begitu, wahh ayat aku, aku tak selesa dengan perempuan gedik keyh.yang suke berkepit dengan lelaki 24hour macam tak de kawan perempuan lakk kan? tak apalah kalau anda selesa.
ape lagii tentang aku eh yang perlu kau, kamu dan anda tahuu? bahasa saya kesat, tapi tak kesat sangat keyh.Macam perkataan vavi keluar bila i sakit hati jer...and perkataan f tuh pun kuar bila i saket hati.kalau hari biasa, mood biasa saya memang selembut sutera..hihihuh..
aku cakap tadi aku low profile kann? thats y aku muncul dalam blogging, untuk mengenali kawan yang tidak perlu menilai fizikal kita.ye, saya gemuk.sebab tu saya low confidence.saya takut nak cakap dengan orang lelaki sebab saya takut diorang ejek.saya takut sangat awak, awak tak taw.hanya saya yang taw.saya takut kalau saya tegur orang tu, orang tu buat bodoh dan cerita kat orang saya gedik.saya takut..saya sangat penakut walaupun badan saya ni boleh buat orang takut dengan saya.
aku sangat pemalu.yes.yup.sangat sangat keyh.as usual sebab aku takut menghadapi ejekan dan kutukan.dalam hidup aku itu yang paling aku takut selain kemarahan ayah aku.=.='.
aku ni walaupun gemuk, aku ni comey haha.aku puji diri sendiri.korang nak puji ke? tak nak kannn? so pujilah sendiri hehe..aku tak taw kenapa setiap kali aku tangkap gambar wajah aku jadi lain? ada orang cakap ps ke? bang, aku ps pun tak reti pakai.camne? maybe permainan mata kuutt.terimalah aku seadanya.sebab tu setiap kali ada yang im nak berkenalan, aku mesti cakap, jangan tengok muka jer.muka saya lain sebenarnya walaupun itu memang gambar aku.yeyy, gambar pun pandai mengejek ye.nakal ehhh..

ye sayang.inilah kawan kau, inilah musuh kau.yang sangat sombong, pemalu, kerek, gelabah dan gedik.korang terima takk aku sebagai kawan?? harap'harap terimalah.amiiinn.

p/s : entry ni ditulis sebab ada beberapa orang kawan aku yang masih tidak mengenali sifat sebenar Nurul Hidayah Abdul Rashid.

No comments: