Saturday, August 6, 2011

Tutorial Combo : apa itu conrol+C dan control+F?



assalammualaikum sayang.Dah lama tak buad tuto kann? hehe, malas nak google syg.Tuto saya pun basic basic jer.Tak adalah maknyanya saya nak buat yang advance advance nihh..:)

Ukeyh straight forward.
Korang yang rajin mencantekkan blog nih, kekadang tak taw apa senior blogger taip kan? Macam aku dulu dulu la..tengok tuto wan hazel,hanna  dalam hati berkata amende control+F nih? Haram aku tak tawww.Sakit hati der.So aku pun try melakukannya.tapi kalau yang typist ke officer ke taulah mende conrol+f dan control+c.
Aku macam dah melalut kan?
what is control+f?
ukeyh.f adalah perkataan eh.:p.Selalunya tuto tuto akan suruh kita control+f then control+c code diorang and control+v kat blog kita kannn?Untuk menrealitikan control+f, dalam satu masa sila tekan button Ctrl dan F.Sila sila.jangan segan segan.Dan automatik dia akan keluar kotak dibahagian bawah kiri window seperti dibawah.
sila klik untuk obesity.
ha, nampak kan? Begitulah conrol+f.Mudah dan senang.(:

Apa itu control+c?

C stands for copy.Korang highlight kan mana mana perkataan, then korang control+c, in one time press button Ctrl and C.Easy, is it? Then paste lah kat mana mana.yeah, its easy babeh.(:.
Salam.Have a nice ramadhan.

kenapalah saya tak habis'habis stalk fb dye?

No comments: