Friday, September 16, 2011

sometimes friend never last.

 

masa korang kekecik dulu kan mesti korang ada dua tiga orang kawan rapat or korang declare, kawan baik, sahabat, and so on.Those beautiful words.And masa korang darjah tiga empat and so on, or maybe sampai form 2 * the childish thought *, kita fikir kawan kita akan setia dengan kita, sehidup semati dengan kita, susah senang dengan kita.Have you ever think about the future? We never know which heart will change, maybe you maybe me.Who knows?
based on my true exprience, aku dulu masa darjah empat lima cenggitu ada kawan baik.Bergroup wa cakap lu.Lu goyang wa pun goyang.Lu saket gua pun saket.Ha, macam tulah kalau persahabatan kanak kanak.Dalam grup aku adalah dalam lima enam orang, tapi aku rapat dengan seorang dua jer.Yang lain lain tuh haram.Main kutuk belakang lagi bai.
masa tuh aku fikir kawan aku yang rapat tu la kawan sehidup semati wyh.Sanggup aku gaduh dengan orang pasal dy.Kalau kita berkawan kalau nombor yang ganjil mesti ada slack kan? Such as, dye rapat dengan orang tuh, aku jeles.Aku rapat dengan orang ni, dy jeles.Betull tak? Actually this jealous things continuos until i'm in form 2.But then aku sedar, they're fake! They're nice when they want something.But then, they leave us, just like that.It hurts.In that time.
sekarang aku dah besar.Aku dah dewasa.Aku dah tau nilai kaca dan permata.Bukan hanya kekasih hati je boleh diklasifikasikan sebagai kaca dan permata, even a friend, have to.
sometimes friend never last.
why sometimes, not always? Sebab, maybe hidup aku jer ada kawan macam ni, maybe hidup korang, much more better.Kita selalu baca, kita selalu dengar, aku kawan dengan dia dari kecik.Aku tau luar dalam dy.Like that, but then kalau aku, aku akan cakap, aku kawan dengan die sekejap jer.Tak taw pape keyh.Wow, ignorant.
kenapa nak tulis entry emo ni? saja.Nak cakap dengan korang tak semestinya kita kawan dengan prang tuh bertahun, die ikhlas dengan kita, sebenarnya mungkin orang yang baru kawan dengan kita lebih ikhlas dari mereka.

No comments: