Saturday, October 22, 2011

aku suka duduk asrama.tau tak sebab ape? haha

Assalammualaikum.Saja nak update pepagi.Khas untuk tatapan anda.Wahh, gitu.Macam lah aku ni Nisa Kay kannn? Huh, perasan.
Aku rasa kebanyakan orang yang rajin baca entry aku taw aku ni budak asrama kann? Aku ni pelajar asrama Tingkatan 6, SMK DATO' Sheikh Ahmad, Seremban.Dari aku Tadika sampailah aku form 5 aku tak pernah berpisah dengan keluarga aku.Tak pernah wei.Pernah gak aku minta mak aku nak duduk asrama, kononnyer lah.Mak aku tak bagi.Ayah aku tak bagi.Kata diorang aku kecik lagii..yela baru form 1 kannn?
tiba tahun ni pulak masuk form 6 mak aku nak hantar aku masuk asrama.salah satu sebabnya ialah sekolah kat Nilai yang ada form 6 jauh dari rumah aku.Takde transport.Antara alasan yang kuat.Selain tu sebab, aku ni asyik online jer.24/7.
Haha, thats me.So aku masuklah asrama.Korang bayangkan aku dah cuti hampir setengah tahun, dah terbiasa asyik online, tiba tiba sekolah balik then jauh pulak daripada family.so what u expect me to feel? Aku feel lost sangat.Dengan keadaan budak asrama yang tunjuk muka tak suka aku, * padahal baru tiga hari kannn?*, aku pun cakap kat mak aku, aku nak keluar.aku tak tahan.padahal tak tahan duduk jauh.weh, sakettt! 
then mak aku kesian kat aku and cakap tengoklah nanti.aku pun tunggu.lagiupun aku bengang DSA nih  tak ada subjek yang aku amek kat DMS.Kat DMS aku ambek Akaun dan Ekonomi.Tapi kat DSA, aku kena amek Perniagaan n BM weyh.Bengang tak korang kalau korang kat tempat aku? Aku dah lah tengah kecewa dengan result SPM aku, then aku memang aim nak amek akaun je taww takkk! but then bila dah sebulan lebih aku dah suka dah sekolah nih.Perasaan untuk suka asrama lambat wujud.Tapi suka sekolah cepat, sebab aku kawan dengan kawan yang baru jer.So its feel better!
lepas tuh aku cakap kat mak aku, aku tak nak pindah.aku nak stay sekolah ni.and mak aku pun setuju.alhamdulillah.
aku dah duduk asrama hampir 5 bulan.alhamdulillah, aku dah semakin suka duduk kat asrama.budak budak asrama pun dah rapat dengan aku.aku suka sangat weyh.hidup aku lebih teratur dekat asrama.aku lebih berdikari.aku lebih rajin belajar.bukan menghadap tenet jer.aku suka dengan perubahan aku.:)
budak budak asrama selalu tanya aku, akak suka duduk asrama? dan jawapan aku ialah, suka.suka sangat.dekat sini hidup akak lebih teratur and bla bla.mungkin sebab aku dah biasa duduk dekat rumah, so bil kat hostel, buat kerja sendiri jer, aku rasa relax.
adalah satu keputusan yang tepat bila aku berpindah ke asraammma! 

i miss my dorm sisters, even they always bullying me.:'(

2 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum.

Spm tahun bile?

ChiakiHidayah said...

2010 rasanya .