Friday, October 28, 2011

Nak taw takk kenapa orang sekarang prefer Korea Entertainment?


drama yang sedang hott, tapii saya tak tengokk punn.hehe


assalamualaikum earthlings.Hari ni tibe tibe ade benda aku nak sharing dengan korang.Yaww.aku tau makin ramai yang minat kpop, makin ramai yang saket hati.but actually aku bukan nak cerita pasal kpop or kpep, tapi pasal kdrama.Yeyyy, suke suke.
Dulu aku tak minat KDrama.Aku prefer Jdorama.Tapi sekarang i'm totally into KDrama.Jdorama still dalam hati.Nak tau kenapa?
Pelakon Korea kalau berlakon, diorang bawak kita sekali.Maksud aku, kalau diorang dalam scene nervous, kita pun nervous sekali kann? Lagi lagi kalau scene menangis, ya ampun, aku pun menangis sekali weyh.Contohnye drama My Girl, korang sume tengokk kan? Aku suke drama tu sebab, drama tu ada kelakar, ade romantik, ade nangis, aku ingat lagi past yoo rin menangis masa nak berpisah dengan gong chan, aduhh, betul betul die menangis.Sampai aku pun menangis, it show that they good to deliver emotion.Aku tak cakap pelakon malaysia tak okay, diorang sume okay, but malaysia full with sensitivity ken? so director and actor ade limit.thats y lah..
Lepas tuh kalu drama You're Beautiful, aduhh memang terasa nervous weyh masa ep yang siape nak perempuan tu ehh? ahh, Mi Nam, kene ugut dengan Uee, aku memang nervous lah time tuh macam aku lak yang kene peluk dengan Yonghwa.Auwww,, kalau part diorang betul betul innocent, they seriously innocent.kann? #silamengaku.
thats y lah kenapa ornag kita lebih prefer korean entertainment.Even variety show diorang pun tak de limit.Aim dorang : Buat orang gelak.Itu yang utama kann? as i said, bukan malaysia tak boleh buat tapi, malaysia full with sensitiviity.buat lebih sikit kene saman.so hold yours.
kalau kpop lak, aku rase ramai orang suke sebab, handsome * itu yang utama *, dance, music chicky.kann? tanyalah sesape diorang prefer 2AM ke 2PM? Means diorang prefer ballad ke dance? 
\Adios/

1 comment:

Nurain Syahirah said...

Sokong Korea !!!! hihihi :)