Thursday, December 29, 2011

Macamana orang nak join contest/giveaway ko kalauuu ...

cube bayangkan yang perempuan tu aku, memang nak pelempang kan keh keh
Assalammualaikum
Hai korang, rasenye semalam baru aku update kat status blog aku yang blog akan diupdate bile new year, tapi tak taw kenapa lah tangan ni gatal sangat nak update , ceh idea melambung keyh tipu ciss..

Mesti sakit hati hati kan baca title entry aku? Sabar keyh, ape yang aku nak cakap actually based on my own stories, tak berkaitan dengan hidup dan yang sudah mati.seriously, sometimes penganjur giveaway or contest should know or alert about this, diorang tak boleh lah nak randomly anjurkan contest dan giveaway, ececeh,

Kalau korang perasan #kalaulah, aku memang jarang join contest ke giveaway ke ape ke, rasenye lah jarang ,kalau selalu pun, mase awal awal follow blog ben10, mase tuh rajin gak lah follow segmen dye, sekarang dah takde #bukansombong keyh, lepas tuh kekadang join contest , contest pun aku rase boleh kire lah kot #ye kott, aku pun tak pasan sangat, kalau giveaway, hujung hujung tahun ni rajinlah, itu pun adelah 2-4 kot, not really sure, actually aku post pakai Edit HTML nih sebab mate aku sakit tengok gambar gerak gerak kat atas tuh ceh!

Macamana orang nak join contest/giveaway ko kalauuu ... #Contest Blog Tercantik, Tercomey, Terseksi, and Terblabla
Design blog ko tak meyakinkan , aku bagi korang contohlah, blog aku ni memang la tak cantik kan, tibe tibe oneday aku buat Contest Blog Tercantik, Tercomey, Terseksi, and Terblabla, korang raselah ade ke orang nak join, unless aku promote contest tu habis habisan, and aku pujuk kawan blogger aku join, betull tak? Kalau aku, nak join contest yang mempertaruhkan kecantikan blog memang aku tengok lah dulu design blog tu kalau tak memang aku tak join kecuali ade orang tag, aku takkan join sendiri, believe in me.Bende ni penting taw, thats y ade yang buat syarat penyertaan bawah blabla otomatik terbatal, 


Macamana orang nak join contest/giveaway ko kalauuu ... #Contest Sape Hantu Bonceng
Followers korang tak meyakinkan, ceh ayat nak meyakinkan jer, even hadiah tajaan korang tuh hebatt pun, korang rase ade ke orang nak join kalau followers korang still under 100 or 200? Aku taw ade blogger yang buat tips nak naikkan follower dengan menganjurkan contest tapi korang taw takk, dalam kalangan 100 followers hanya less than 50% je yang bace entry korang yang view blog korang, aku berada dalam kalangan blogger yang ader less than 100 followers selama hampir 3bulan kott, so aku memang taw standard pageviews untuk blogger seperti ini, follower aku naik sebab hasil tutorial aku, lepas aku buat tutorial barulah sikit sikit naik.:) 



Macamana orang nak join contest/giveaway ko kalauuu ...
Hadiahnye setakat edit blog full and header, sekarang dah ramai sangat reti designdesign blog ni, kalau diorang tak reti pun kawan kawan dyeorang mesti reti punye, tak semue satu mesti ade kann? Tapi sekarang dah jarang kuutt diorang pakai hadiah hadiah cenggini, sekarang trend mintak sponsor! Eceh eceh, tapi si sponsor ni pun takat boleh bagi edit full blog, buat header masam eh ohsem dan sebagainye, pusing pusing kat situ jugak bertakuk, memang tak bergerak ceh! p/s : lainlah kalau korang bagi hadiah belackberak ke best gak.


So ni hanya pendapat aku semata mata tak berkaitan dengan hidup dan mati but do take an inspiration from yang hidup sebab banyak sangat giveaway, kalau gune duit sendiri tak pe gak, ni tak mintak sponsor, but aku pun tak taw ape akan jadi dekat aku kalau aku anjurkan contest ke giveaway ke, sape akan join, kalau join pun maybe sebab aku promote habis habisan and maybe sebab aku pujuk kawan kawan blogger aku kott, who knows, tapi aku ade plan, aku nak buat blog review jer, blog review ni boleh naikkan traffic korang taww.So tunggu taw, maybe waktu follower aku dah 500 ke 1000 ke tak taw lah, sekadar rancangan .
Okeylah korang , panjang sangat kan? Okeh amacam letter spacing aku okeyh kan? So takdelah rapat sangat, kbai, nak chow nak solat, dan sambung tengok Scent of A Woman! :) oho jangan lupe men tweet tweet dengan aku, http://twitter.com/#!/ChiakiHidayah :)

4 comments:

AFINA said...

mantap ! hehe .

myra azraff said...

hey awokk,
saya sangat suke entri ni..memang betoi ape yg awak ckap ni..hehehe
setakat blog TERCANTIK or bla2..kire blog yg kalah tu x cantik la yer.kesian mereka.

ha lupe,pling menyampah syarat kene LIKE page bapak banyak,dekat doploh.

:)

da'white said...

Suke benor aku ngan entry ni....haha

Kaori Hidayah ♥ said...

@AFINA oho so thanks.:)
@myrataw takpe like bebanyak drpd ader niat nak join terus takde, adusss,
@white thanks.:)