Sunday, December 18, 2011

My New Sensation #Justin Bieber


Assalammualaikum

New sensation?  Sensasi lah sangat, actually aku nak cerita sikit pasal Justin Bieber, dulu kan aku tak suke dye, sumpah , aku benci dye nak mampus, sebab bagi aku masa lagi Babi Babi tu die sekadar mempertaruhkan raut wajah yang kiut miut je, tapi kan bile start aku dengar lagu dye Never Say Never, hati aku macam wah boleh tahan gak si babi nih, so mase tuh rasa mencik tak de, just feel okeylah babi nih takde la muka jer, lagu okay, suare okay,


Lepas tuh kan die ade feat dengan Usher, mase lagu Somebody To Love, bile aku tengok heavydance dye dalam Somebody To Love tuh, since then aku feel okey, si Bieber ni memang ader bakat, so since then i become Light Beliebers, maksudnye takdelah terlampau taksub atau obsessed sangat dengan dye, just biase biase jer, aku kagum dengan kecomelan dy dan kebagusan serta keenakkan lagu dendang milik dye #terabur.


Since then aku selalulah follow perkembangan si bibik nih, cinta cintun dye dengan makcik Gomol tuh, kadang kadang pasal si Gomol tu pun aku amek tau ahaks, sekadar menghargai ketulusan dan bakat dye dalam bidang muzik , begitu juga aku menyayangi bakat semulajadi Awi Rafael #sangat suke lagu Bila Aku Jatuh Cinta, sangat suka akan suara Bruno Mars yang mengasyikkan and so on, aku orang yang menghargai orang muzik sebab bagi aku tanpa suara diorang yang enak, tak mungkin kita akan terhibur kan?

Lepas tuh lagu That Should Be Me, siyes aku sangat akan lagu nih, rasa nak makan jer lagu nih, hehe, aku suka their beautiful lyrics, and also his matured voice, i'm totally into him.Aku tak minat dye sebab muke dye #refer paragraph 1, aku minat dye sejak lagu Never Say Never yang menceritakan tentang semangat, jangan pernah beralah, jangan pernah giveup.


Ha, sebab aku post entry membodek ni ialah my sensation iaitu lagu Next To You, siyes aku terlampau suke lagu Next To You , meh sini aku selitkan bahagian lirik yang aku suke,

And, baby, everything that I have is yours
You will never go cold or hungry
I'll be there when you're insecure
Let you know that you're always lovely, girl'
Cause you are the only thing that I got right now

Okey bahagian yang aku suke ni bahagian Justin yang nyanyi, lirik ni kena sangat dengan suare dy yang canteks tuh okeyh aku makin kagum dengan bakat dye, bahagian yang die sebut insecure tuh kena betul dengan jiwa aku, #tak tipu weyh.And aku suke tengok mv dye gak, macam kiamat kan? Biarlah ~~  kononnye omputih ni kan kreatip sangat, tak percayakan Allah, tapi buat filem, mv macam ramalan hari kiamat, bukalah minda anda wahai American! #buat bahasa baku so dieorang boleh gune google translate hehe


Okey dah habis, aku just nak share dengan korang that aku suka Justin Biebers sebab bakat suara dye, yang sedap dan keupayaan dye pilih lagu yang baik dan bagus untuk dinyanyikan bukan sekadar main nyanyi saja, terbuktilah Bukan Sekadar Rupa ~~ Hehe

Buat tatapan anda...


Last word, i'm just a Light Beliebers, muahhh,

All Picture Credits to Google.

NurulHidayah a.k.a Inoue Chiaki

2 comments:

Razil Tahir said...

iye ker Light Beliebers??
macam dah ade unsur2 heavy jer... heheheh

just kidding... XD

Kaori Hidayah ♥ said...

@Razil Tahir light je kott, hehe