Friday, December 16, 2011

Tutorial : Cara nak buat " approve comment "


Assalammualaikum

Hi si cantek dan si kaciak semua, dah makan, dah minum da melantak? #omo, ayat ganas.Hehe.Alhamdulillah berkat aktiviti follow mengfollow aku, follower aku naik.Gee tak malu .Ohobiarlah, keyh ,korang dah nampak perubahan dalam blog aku? Yeh, aku dah meletakkan thumbnail si kacak churpchurp.i loike okeyh.
Okeyh oleh kerana hari ni aku takdok idea nak update ape, so aku buat tutorial, aku ni kalau bab mencantekskan blog number satu, hantu betul! 
So hari ni kau nak buat tuto awaiting approval.Taw tak ape? Kalau tak tau, cube korang try comment any entry aku,  perkataan seperti di bawah akan keluar, 


So, korang nak tak buat macam nih? Bile gune awaiting approval nih, takdelah bile blogger lain komen entry kite, kite tak taw en, tapi kan ade gak satu blogger nih mase awal awal die gune awaiting approval nih, but mungkin comments terlampau banyak so die malas nak approve, sombong kan? Fatin Liyana tuh dah 30k follower dye, sampai la nih die masih gune awaiting approval taw tak !
Okeyh takyah bebel jom terus buat, 

Log In | Setting | Comments | 

 Scroll ke bawah cari Comment Form Placement , tick Pop-up window #popup : macam aku, full page : macam Cik Epal, Embedded below post : not really sure.

Dah tick, scroll ke bawah sikit cari bahagian Comment Moderation, tick Always.


Save, nanti bile ade blogger lain komen entry korang, akan ader moderation dekat dashboard korang., be alert eh,:)
Papai.Wassalam

No comments: