Monday, December 12, 2011

Tutorial : Cara SignUp CBox.


Assalammualaikum.Entry tak bergambar eh eh, tadi ade orang leave something kat Cbox aku tanye camne nak signup cbox, so aku ni dengan semangat berkobarkobar terus nak buat tuto ihiks.

Buat Cbox.
    Cari button Sign Up
    Lepas tu isi semue details
    Click kat kotak Create my CBox, #jangan lupe tick i have read terms
Nak cantekkan cbox tuh?
    klik kat Look & Feel #dekat atas sekali,
    Pilih Colour & Fonts
    Dah letak colour semue, dah puas hati, clik kat button Apply

Letak dalam blog.

    Klik kat button Publish kat atas tuh, then copy code yang die bagi.:)
Settle, paste kat HTML/Javascript.

Ade sesape nak exchange links dengan aku? Semangat nak buat Exchange Links nih.:)

4 comments:

ummi_norseha said...

tq adik manis...
sngt pnting untuk akk...:)

Kaori Hidayah ♥ said...

same2.:) harapharap membantu.:)

ummi_norseha said...

salam adik,akk ter-remove shoutbox
cm ner nk dptkn blik ye
akk dh dftar br tp x blh...
srry brtanya lg...

Kaori Hidayah ♥ said...

@ummi_norseha akak pegi http://cbox.ws/, lepas tuh sign in, then tekan Publish! lepas tuh copy code tuh cm bese.:)