Friday, December 30, 2011

Tutorial : Cara SignUp Fibox.


Assalammualaikum

Hari ni aku nak buat tutorial sikit, ceh ayat tak boleh , tutorial ni direquest oleh adek manis, actually senang jer nak signup fibox, sebab fibox masih tak banyak setting lagi, kalau tak silap aku , aku ade bace kat mane entah, fibox ni dah dihasilkan oleh orang malaysia, aku pun tak taw, but anyway, cara nak signup fibox, 

Buat Fibox 
    Lepas tuh cari button Sign Up, 
    Isi details, jangan lupe tick i have read bla bla tuh
    Lepas tuh die akan straight bagi coding, so korang copy jelah.
    Fibox tak dapat dihias cecantek sebab dy maseh permulaan, so die ader basic things je.
    Letak dalam Blog
      Copy code tuh then paste kat HTML/Javascript,
      Kalau nak customize size, korang editlah bahagian width dan height, masukkan nombor je keyh, tak payah px atau cm ke hehe, 
    Save! Segalanye selesai! :)
    okeyh macam tak ader rezeki nak habeskan Scent of A Woman sebelum balek asrama, :'(,
    oho jangan lupe men tweet tweet dengan aku,  http://twitter.com/#!/ChiakiHidayah :)

    1 comment:

    da'white said...

    thankss b'coz sudi wat TUTO nie