Wednesday, December 7, 2011

Ya Allah, kenapa cepat sangat KAU nak ambil aku?

assalammualaikum pembuka bicara.
Pernah tak kite terfikir bile agaknya ajal kite? Agak agaknye camnelah kehidupan kita selepas mati kan? Dulu masa aku bebudak, mase fedup dengan gaduh dengan kawan kawan, aku selalu berangan nanti bile aku dah mati, aku akan duduk kat syurga, syurga kan tempat yang indah? rumah mesti cantik, semua dah siap, tapi semakin lama aku berimpian semakin mimpi aku tu tersasar, dari aku mimpi live happily ever after, terus syurga aku ader jiran, ader cinta dan ada kerja.It shows that walaupun macam mana senang pun kita, pasti ader something yang kita nak buat ? Right? 
Tadi aku dapat story yang cikgu adek aku, means cikgu sekolah aku jugak dah meninggal dunia.#alfatihah.She's just 20++, tak sangka ajal die cepat, siap sangka? Tibe tibe teringat tawa die, manis muke dye, she's beautiful, fyi.Umur die muda lagi, mesti banyak lagi impian/citacita/mimpi dye yang belum lagi tercapai kann? Elok elok kite dah rencanakan segalanya, kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan, ajal maut ditangan-Nya.
Macam aku nih, hari ini aku menulis, dengan ligat, dengan pantas, konon segalasegalanya didalam benak, sebelum tu designing, then berimpian yang sangat hebatt, who knows tomorrow, i'll gone, tak pasal pasal popular, kalau aku meninggal, aku pasti akan sesalkan :
       aku lebih menghabiskan masa depan pc dari bersimpuh atas sejadah.
       aku masih belum rasa nikmat bercinta.
       aku belum kahwin.kerja and so on, terlampau banyak yang aku belum
Mak aku baru subscribe b.Yond, bukan nak belagak tapi aku nak cerita pasal satu drama lakonan mantap bekas husband aku, haha, Lee Dong Wook, korang kenal ke? Aku berani cakap korang tak kenal, most of teenagers kenal idol jer, hehe.Okeyh drama Scent Of A Woman, aku berani bet lagi, aku akan follow cerita ni sampai habis, nak tau kenapa, sebab Scent of A Woman, adalah a real drama, bukan macam kdrama sekarang yang cerita nyer same jer, 
     menyamar jadi lelaki. #sungkyunkwan scandal, #you're beautiful
     duduk serumah #sunkyunkwan scandal, #you're beautiful, #my girlfriend is a gumiho, #playful kiss
     then jatuh cinta, #semue drama!
macam mana aku dah boring dengan novel melayu macam tulah jugak aku dah boring dengan kdrama yang full dengan idol.#janganmarah

drama ni baru 2-3 ep, but i suke sangattt ~~

Back to the story, lets imagine, kita tahu yang kita akan meninggal ! In 6 Months!
I.M.A.G.I.N.E
If i were her, aku akan menangis, menangis semahu mahunya, i'll gone in 6months.
Ya Allah, kenapa cepat sangat KAU nak ambil aku? #astaghfirullahalazim.Pelbagai perasaan dalam hati aku.Aku akan tinggalkan mami, abah , kak long, angah, kakak, ael & boboy.Aku tak sempat nak rasa bahagianya hidup di kolej, bahagianya disayangi, bahagianya ader anak...kenapa ya Allah?
Mungkin sekarang kite bahagia, gembira, plan everything,  fer next year, next decade but in a blink of an eye, in next day, we got news, that kite ader penyakit yang takder cure, tidak dapat disembuhkan.#Allah.
Kite mula menyesal, kenapa kita tak buat itu ini? Tibe tibe rasa masa adalah emas.Sebelum nih sibuk buang masa! 

words : we never know when our time.So just alert with the environment.Love ourself, yourself, famili and special one.Allah Maha Esa.


2 comments:

SpidermanHere said...

Lina pun tengok cite ni, handsome troght Lee Dong Wook? Hihi <3 Tp, perempuan tu tak mati pun, huhu

Kaori Hidayah ♥ said...

@SpidermanHere yeke? tapi bukan dy saket kee?