Tuesday, January 24, 2012

BLOGGING BUKAN KERNA POPULAR.BLOGGING UNTUK KEPUASAN.


Assalammualaikum readers followers sisters and friends.
Esok semue pekerja kerajaan akan berkerja selepas menikmati cuti selama 4 hari walaupun sesetengah daripada mereka tidak menyambutnya tetapi bertindak dengan bercuti tanpa menyedari tindakan mereka itu mengembirakan aku, oho ayat terabur.
So ape aku nak cerita hari ni? Sumpah hingga saat ni idol aku dalam blogging memang Fatin Liyana, i adore her so much okeng, dye bukan je cantek malah pandai, kaya and ofcourse die pandai menulis dengan bahasa kiut miut gitu, lagi lagi latest entry dye memang bukak mata aku sebesar alam okeng, 

BLOGGING BUKAN KERNA POPULAR.BLOGGING UNTUK KEPUASAN.
mungkin inilah pemikiran aku disaat ni yang cube aku praktikkan dalam blogging, aku sure masa awal awal korang blogging, bile tengok blog Fatin Liyana, Lyssa Faizureen, Irene Nadia , mesti korang terfikirkan , macam mana blog diorang boleh dapat banyak followers? Aku pun terfikir bende yang same bile tengok jumlah followers and ofcourselah rase hati pun nak followers seramai tu kan? Rase hati membuak buak sehingga bertindak mengadakan aktiviti follow back kan?


BLOGGING BUKAN KERNA POPULAR.
Dulu bile aku tengok Fatin Liyana, Irene Nadia, aku rase aku pun nak popular cam diorang, padahal masa tuh aku tataw betapa susah diorang nak naik, nak menginjak, nak diketahui dan dikenali, yang aku taw mungkinkah aku bisa popular macam diorang? ceh, nak popular je aku ni.
Untuk diorang naik ambil masa bertahun tahun tapi aku ni tamak haloba kan, so bile aku fikir fikirkan, mungkin popular bukan kemahuan aku tika dan saat nih so byebye glamour , saye nak stay low profile, okeng?

BLOGGING UNTUK KEPUASAN.
ini aku BLOGGING UNTUK KEPUASAN,kepuasan dalam menulis, kepuasan dalam designing, kepuasan dalam segala galanye, itulah aku, aku tak kisah kalau earning aku kurang sebab aku blogging bukan untuk duit, aku blogging untuk sharing my thoughts, untuk hias blog aku cecantek, iklan sekadar sampingan, tak bagi  banyak efek pun kat aku, aku kan lutsinar, ahaks.
Aku akan rasa puas apabila, ramai orang like post aku, naturally aku taw tak ramai yang suke comment entry orang, aku pun tak terkecuali, okeng, aku malas nak komen tapi aku rajin nak like,tu lah aku, so kepuasan aku bile jumlah like entry aku naik, i loike okeyh,
so jom share dengan aku korang blogging untuk ape? Hewhew..
you like my status , you put my heart uneasy, what do you do to me? You poisoned me fer sure, with your stares.

2 comments:

Lyssa Faizureen said...

By the way , apa yang syok nye popular kan ? hm. :(

Kaori Hidayah ♥ said...

@Lyssa Faizureen dikenali.Maybe? :)