Tuesday, January 24, 2012

Minat aku camni , korang?

Assalammualaikum

Uih memalam update, ade ke nak bace? Insyaallah , ade, satu dua pun tak pe, asalkan ape yang aku cakap ade yang nak dengar dan baca, ai nak amek inisiatif Fatin Liyana which is jangan sekadar buat entry je yaww, ade isi adelah harus.
So ape aku nak bubbling hari ni? Lets bubbling, boo boo, aku ade point tapi aku tataw nak start dari mane, 
aku rase dalam dunia ni semua orang dan minat kan? Pelbagai jenis minat ade kat dunia kan? Minat kat fashion, movie, lagu, travelling and so on, hari ni aku nak share minat aku, ape yang aku prefer bagi sesuatu genre.

LAGU


Aku taw sekarang menular kpop sensation kan? Frankly speaking, makin ramai yang minat kpop, makin tak minat aku terhadap kpop, tapi aku harus akui lagu kpop memang sedap, irama dan melodi, even ai tak paham tapi irama dan melodi dye memang sedap lagi lagi kalau genre pop and dance tuh, best kan? Asyik kan? Aku kalau lagu aku prefer kpop dan indon , kenape? 


Aku tak condemn Malaysia punye lagu , Malaysia pun banyak lagu yang best best taw, Bayangan Ilham , Untuk Kamu, Pendam, dan banyak lagilah lagu Malaysia yang best best, tapi halwa telinga aku ni prefer lagu indon sebab lagu indon kebanyakannya smooth slow, bagi aku yang berjiwang jiwangan ni lagu seperti itu memenuhi kehendak aku, yang menginginkan lagu yang tak terlampau berat dengan pelbagai instrument.

And kenapa pulak aku suke kpop? Harus aku akui, lagu kpop rancak dan sedap didengar, tapi tak semuelah, antara yang aku suke dengar lagu lagu 2PM, Trouble Maker, Fiction dan banyak lagi, tak tersenarai lah, semue lagu ni berbentuk dance kan, kalau lagu balade kpop agak kureng lah bagi aku, sebab kalau lagu balade ni aku memang memerhatikan lirik dye, so balade kpop reject! kalau yang best pun aku suke lagu Song Ji Eun , sedap kot lagu tu , tajuknnye You Made Me Crazy kot, tak sure lah,

so korang suke lagu jenis ape, dari mane, genre ape? Jom doakan aku cepat kurus.Hewhew

DRAMA



Kalau drama aku prefer JDorama, JDorama ni drama jepun.Kenape aku prefer drama jepun ek ek, sebab drama jepun episod dye sikit je, paling sikit 6 episod paling banyak 12 episod, kalau marathon, satu hari dah habiskan, kalau kdrama takes dalam 2 hari gak kan? Lagipun kalau JDorama takdelah banyak norr dugaan dye, kalau kdrama, mak aih, kalau kejam, kejam sangat, aii tak suke uuu.Aii tak suke geganas nih, ahaks,so aku suggest kan korang tengoklah drama Gokusen, Nobuta Wo Produce, and banyak lagi.

so drama dari mane yang korang prefer? kenape? cepat doakan aku cepat kurus.:)

VARIETY SHOW

Ade yang boleh lawan variety show korea ke? Ade ke pelawak yang sanggup memalukan diri sendiri hanya untuk buat orang gelak? Kalau Korea, semue artis akan cube menjadi lawak, bagi mereka menjadi lawak adalah satu kemestian, untuk mendapatkan airtime, bagi diaorang tu semue penting ye, so diorang sanggup buat ape je untuk bagi orang gelak, antara pelawak yang sanggup buat segalagalanye untuk ni Yoo Jae Suk, Kang Ho Dong, Haha, and so on, korang tengok Running Man kan? Ofcourse lah taw kan? :)

Aku just nak sharing je ape yang aku suke, So ape lak yang korang suke? Jom doakan aku kurus, name cik kiah tuh diberi oleh rizuwan masri inspiration dari fb name aku, Chiaki Hidayah.Hewhew

3 comments:

yad'z said...

for lagu, lagi prefer english song... =)

drama n reality show, prefer korean.. mcam we got married, happy together.. invicible youth.. =)

Kaori Hidayah ♥ said...

@yad'z english song pun best gak.:)

Leinad Athirah said...

hai ! follow me back kay ! :)) menonlygurlz.blogspot.com