Sunday, January 1, 2012

Twitter Trend II #ABookIReadTheseYear

sedappp

 • Assalammualaikum

Dah sampai ke second twitter trend, alhamdulillah, anyway ade ke yang sudi bace, ceh, sebelum tuh jom men tweet tweet dengan aku, http://twitter.com/chiakihidayah, nak suh aku follow back, tweet taw, jangan diam jer aku memang tak followback kalau orang tuh tak cakap, trend yang aku nak follow ni trend printscreen 30.12.2011. First trend > here <

Twitter Trend II #ABookIReadTheseYear



Aku memang ulat buku, memang rajin baca buku, bukan semuelah, novel cinta dan harry potter to be exact haha, aku suke baca novel cinta nih lagi lagi kalau novel tangkap basah, ke novel kahwin paksa ke awumm, laju je aku nak baca sampai aku dah muak, lemas dan mual hingga lahirlah > entry ini <.Bile banyak banyak sumpah aku bosan weyh takde idea lain ke novelis kat malaysia asyiklah tulis novel cenggitu, ni lah akibat rajin bace novel ombak rindu dedulu, bace pergilah sepi bicara hati segala, then excited novelis novelis nih puaskan nafsu serakah pembaca yang menginginkan novel seperti ini, maaf eh para novelis, its just my personal view.



Aku mase lepas spm boring nak mampus, dahlah mase tuh umah aku takde internet lagi, astro pun standard jer, kehkeh, so aku pun bertindak membeli sebuah novel english bukanlah kerna nak berlagak, sebab nak lambat habis , lambat lambat habis pun sampai sekarang novel tuh tak habis habis aku bace lagi, keh keh, novel ni pasal sorang budak perempuan yang kaya raya yang sudah terbiasa berliburan tibe tibe bankrup and ini menyebabkan perempuan ni dan ibunye terpaksa menumpang rumah sedara diorang kat perkampungan ape entah, anyway novel ni bolehlah tahan bestnye, so trylah bace A Book of Tomorrow, by Cecelia Ahern, buku ni best tapi aku tak tawlah pehal aku tak boleh bace sampai habis buku nih, penat otak aku nak translate dalam otak, ceh.

inilah novel yang aku gempargempurkan.

Novel ni best tapi aku ni ha yang liat nak bace, tak tawlah penat agaknye bace novel english nih, dahlah sometimes ayat dye complicated, agak sukar bagi aku yang memang melayu tulen, setulen tulennye.Ceh, okehla dah petang sesangat nih, papai, assalammualaikum .

No comments: