Wednesday, February 15, 2012

cara aku lawan ngantuk dalam kelas.


Assalammualaikum.
Hai . Tadi entry sedih dan marah.Semua kat situ. Maafla kalau ada yang terasa. Kalau agak agak terasa, ubahlah perangai anda. Aku muak. Aku penat ulang banyakbanyak kali. Sungguh. Itu bukan aku.

Hai hai , tukar mood la. Mood saket hati dan sedih je kan. Hari ni aku nak kongsi satu tip yang rasa sangat berguna untuk kita kita sebagai pelajar.Tapi lain orang , lain caranya.Ini cara aku, mungkin yang itu cara kau. Lain jiwa lain hati.

So jom sambung.Hari hari kita pergi sekolah, kadang kadang hanya 50% je fokus kita kat study kan, 50 % lagi pergi mana? Main sorok sorok eh eh, eh tidak 50% lagi telah dicuri oleh angan angan harian, kejap lagi nak makan apa, mamat yang lalu tadi tu handsome, pakwe kat bawah tu ada makwe ke, okeh ni semue aku.Hewhew.

Aku mengaku aku cepat mengantuk dalam kelas, macam macam cara aku dah cuba, tapi nafsu nak melentokkan kepala sambil sakitkan leher tu sentiasa ada, wujud bersama angan angan nak kahwin dengan anak raja, okeh tau impian titew tinggi cangat, biarlah biarlah, so aku rasa aku ada cure camne nak control perasaan mengantuk dalam kelas.Simple je, as A B C.

Apa yang aku taip tak semestinya efektif mungkin berkesan dekat aku, tak kat korang, whatever it is, I’m just sharing keh.

Kalau korang mengantuk dalam kelas, cuba aktifkan diri korang dalam kelas.Orang lain tidur, mengantuk, tapi korang tibe tibe aktif bertanya, mesti cikgu korang rasa eh ade gak yang pay attention kat aku nih, kan kan? Aku dah buat bende ni dua tiga kali gak lah, aku rasa agak menjadi gak lah, tapi most of times, aku still mengantuk gak.Depends kat korang punya semangat nak study gak lah kan.

Macam tadi lepas rehat aku ada subjek Pengajian Am, hari ni belajar pasal dasar, siap form 6 tawlah macam mana pengaruh ngantuk dalam tajuk dasar ni kan, memang half dari fokus korang dah hilang kan, ngaku ngaku.So bile cikgu tanya something, yang lain dah karam, aku pun karam gak, tapi sikit je, aku pun jawablah sian cikgu sesorang.since then aku Tanya Tanya macam macam, apa tak faham, istilah ke makna ke, and seriously its help.Help korang bangun.Biarlah orang sebelah menyebelah tidur, janji korang awake.Anyway, kadang kadang je semangat aku tinggi.:)

wassalam.

No comments: