Wednesday, February 8, 2012

Life is not easy as we thought, right?

easy come easy go, lappy dah panas, jom update.


Assalammualaikum friends, sisters, bloggers and followers

Tibe tibe wonder kenape laptop aku panas padahal baru gune? Ade sesape boleh jawab?

Hai kamuranggg, wahh bahagia, baru habis koku, update pasal form 6 sesikit and so on fill koku form, lepas tuh masa berlalu begitu aja, ia meninggalkan kebengangan dalam hati okeh, waktu waktu berlalu itu boleh diisi dengan baca laptop eh tidak baca buku sejarah, suke betul aku membongak dengan korang.Hewhew

Hari ni tetibe nak cerita pasal telatah pelajar asrama.Macam macam gelatah ( gelagat + keletah ) yang tengok sepanjang aku duk sini.Ada yang kelakar nakal, and so many more. Sometimes bile kite duduk dengan adek adek dorm yang ada yang kewl ade yang rock, ade yang tak hebatt budget hebatt, pendek kata memang banyak gelatah yang boleh diperolehi di asrama, tempat aku menimba ilmu sepanjang hampir setengah tahun aku kat sini.

Masa awal awal dok sini aku blur tension semue ade . Biaselah awal awal, setiap asrama mempunyai budaya yang berbeza.kalau kat sini, nak shower kene after,means kalau kite dah after, kite akan masuk shower tuh, semue bende kat asrama ni boleh diafter, haha, giliran nak amek makanan, nak amek wuduk, everything la.everything capable to after.Haha,

Sekarang life aku dah agak berbeza.bile makin dewasa, pemikiran kita pun dah semakin lain, dah macam tak boleh terima pemikiran terlampau keanak anakkan, sumpah, aku tak boleh terima orang terlampau nak manja manja dengan aku, adik adik aku pun tak cam tuh, generally okey, no touching touching here.

but actually banyak lebih duduk asrama ni, masa lebih teratur, lebih study dan lebih ramai kawan.Okeyh nak makan.

aku tak boleh terima keadaan ini.#Kadangkadang.Life is not easy as we thought, right? Love ya , kirimkan salam cinta saya kepada dyee.

4 comments:

shazika said...

mgkin kipas dlm laptop dh x fungsi ngan elok. try la pakai cooler stp kali guna lptop

ChiakiHidayah said...

@shazika okeyh nanti saye tryyy :))

onie said...

rindunya zaman sekolah :'(

the puffy clouds said...

maybe you kena ganti kipas ;)

BTW,

Nak invite you to come to our shop ^.^ Feel free to visit our shop. We are selling bags below RM 50. This is serious :) Do come

http://thepuffyclouds.blogspot.com

or find us on FB : The Puffy Clouds