Sunday, February 19, 2012

My Previous Sensation #Japanese

Assalammualaikum.
Hai uolls semue.Sihatt? Mesti tak kan, makanlah ubat, nyamnyam.
Sebelum baca klik sini dulu lepas tuh sini, kemudian cakap sama sama sebab saya cakap terrima kasih.meh kiss sikek.
Semua orang ade minat kan? Aku pun ada, minat ni dulu masa aku form 4 dan form 5 , sangat gila.i'm a japan addicter.



First drama jepun yang aku tengok drama Gokusen 2, since then minat aku dengan JDorama membuakbuak, kalau boleh semua drama yang aku suka , aku nak.Gokusen 2 bagi aku impak yang besar tau, aku suka Odagiri Ryu, lakonan Kazuya Kamenanshi, Ryu dalam tu as a cold man, omo, love it.Sumpah.Kalau boleh ape je yang aku signup mesti ada nama "Odagiri Ryu".Kalau boleh nak edit gambar letak sebelah Ryu je.Nak download ape ape pun, mesti gune keyword kazuya kamenanshi atau kattun.Disebabkan downloading, habis rosak lappy kakak aku.Mintak maaf sesangat.

mase ni die tiny sangatt.

Since then aku mula follow slot jdorama dekat 8TV, pukul 3 setiap hari ahad.Macam macam drama aku follow sampai aku pun lupa drama yang mane aku dah tengok, aku tengok Hana Kimi, Nobuto Wo Produce, Gokusen 1 dan 3, dan memang tak terkira lah weyh aku tengok drama jepun ni.Once start memang tak tidor lah, kalau yang tengok kat lappy tuhlah.

Jepun ni kalau part lagu dye kureng sikit, banyak jerit jerit.Kalau lagu aku prefer Kpop, drama more to Jepun lah.Kalau Jpop aku minat Kattun, aku siap download Cartoon Kattun show taw tak, memang minat tahap gaban dengan diorang nih.Lagu lagu die pun bolehlah tahan sedapnya.Aku suka lagu ost Gokusen 2 nyanyian my sayang, haha, nyanyian Kazuya Kamenanshi.Haha, sedap, trylah download lagu Kizuna.

Aku bukan setakat suke drama diorang, aku suke gaya hidup japanese yang masih mengekalkan adat istiadat diorang, masih pakai kimono, masih dengan pokok sakura.Aduhh, sumpah rindu masa time aku tengah gile dengan bende alah nih.Teringin nak pergi Jepun study kat sana, berkawan dengan japanese.main dengan pokok sakura.want it.<3 

korang kalau nak tengok drama yang kelakar but ade moral value nye, then pendek dan tak banyak dugaan, tengoklah drama jepun.Aku suka drama yang cerita pasal budak sekolah, gakuen gakuen, kalau drama jenis nih, memang banyak friendship value yang boleh kita ikut.:))

After all, minat hanya sekadar minat.

2 comments:

wanabee said...

hehehe...bila tengok japanese drama..
teringat MR.BRAIN & Detective Conan..
pelakon dia ada berkaitan..aha :D

anyway byk drama jepun best2 jugak..
sama mcm korean drama . ^_^

ChiakiHidayah said...

mr brain tak penah lak tengok, tapi detective conan wajib, haha:))