Tuesday, February 21, 2012

Review : Scent of A Woman

bukan nak cerita pasal Narnia atau Ben Barnes yang nsemmm! 
aku : jari jari , dah sedia?
jari jari: da tokey!
aku : mata, telinga?
mata , telinga : mata tak pedih, tokeyh, telinga tengah dengar lagu us again ni, kita kan nak cerita pasal Scent of A Woman. 
ala! Telinga ni dah bukak rahsia pulak, ceh, takpe, takpe, assalammualaikum semua, selamat pagi, selamat baru bangun tidur ^^, hari ni nak buat review drama! Yeyyy, so korang boleh lah try tengok drama nih eh, actually aku dah lame nak buat entry review scent of a woman, tapi, masa dan mata tak mengizinkan, ceh, ayat tak boleh belah, harap harap aku boleh recall balik scene scene dalam scent of a woman.



Kalau korang nak taw, first first aku taw pasal drama ni kat astro, masa first aku tengok tuh dye baru episod 1, so syioklah kalau follow dari awal kan? Awal awal drama ni macam tak tarik perhatian aku sebab heroin dye, Lee Yeon Jae lakonan Kim Sun Ah, agak selekeh dan menyakitkan hati, ehm semue bende nak gelabah , sakit hati dok, tapi apa yang buat aku tertarik dengan drama ni sudah tentu bukan Lee Dong Wook, abang kacak aku tuh, ahaks, sebab masa episod pertama, syarikat Lee Yeon Jae ni buat trip tuk seorang muslim, diorang tunjukkan cara sembelih ayam dengan ayat Allah Maha Besar, pandai penerbit tu cari peluang catch orang malaysia kan? Malaysian are one of the Kpop obsesser, pemerhatian aku.



Sejak tuh aku mula tertarik dengan scent of a woman, aku tengok drama ni kat tv sampai episod 3 ke 4, kalau tak silap aku lah selebihnya aku  tengok kat laptop sebab aku beli kat rojakstory, dua hari dah habis, dua hari terbayang bayang Lee Dong Wook, dua hari menangis tersedu sedu, *okeh sangat hiperbola ayat aku, angguk angguk.

Drama ni awal awal agak clumsy dan tak berapa natural , biasalah awal awal kan, pelakon pelakon nak feel gak, aku kurang suka gaya Lee Yeon Jae dalam drama ni masa diorang kat Okinawa, agak kebudakbudakan untuk wanita dewasa, *okeh fine pengarah suruh !, so aku agak kurang untuk scene awalan drama ni.

Tapi drama ni semakin lama semakin mengasyikkan, okeyh ayat nak over je, semakin lama aku makin suka drama ni, semakin tak membosankan semakin membuaikan, cerita ni sedih sangat, terlampau sedih , korang boleh menitis air mata sebab Kim Sun Ah bawak watak emo memang menjadi ! Sangat sangat professional, kita pun boleh terikut menangis.

watak watak dalam drama ni pun tak menyakitkan hati, everything is like our life scene, aku rasa ni first drama yang aku tengok , watak mak dan orang ketiga tak menyakitkan hati, tak ade asyik nak kikis harta orang kaya, takde;ah berdendam sangat , nilah satu satunya aku rasa.Watak Hyerim pun takdelah jahat sangat, macam mak Gu Jun Pyo kan? *Apehal lak ade BOF kat sini? ceh, tapi aku rasa drama ni macam lifescene kite kan?

Drama ni ade special appearance taw, which is Xiah Junsu, ye ye jiran sebelah rumah aku tu yang korang sibuk intai tuh,haha, die pun ade nyanyi ost drama ni, lagu you're beautiful, yeyy i know, haha.

wholly, aku puas hati dengan jalan cerita scent of a woman, puas hati dengan lakonan diorang dan lagu us again, suke betuii, drama ni jugak mengetengahkan tarian tango, membuatkan aku tergedik gedik mengikut.Ceh aku dedik.Afterall, drama Scent of A Woman memang sesuai ditonton oleh semua golongan, :))

terima kasih sudi baca ^^ *pergh jerawat dalam hidung, boleh bayangkan tak betapa pedihnya?

1 comment:

emMJay said...

ahahaha...lee dong wook.. try layan wild romance plak dik..best giler..huhuhu