Sunday, February 5, 2012

there's always a smile behind a tears

kau dan dia sepadan, apa yang aku boleh buat redha dan gembira untuk kaw.


Assalammualaikum readers, friends, sisters and bloggers.

Pernah tak rasa kecewa? Mesti pernah kan? Takkanlah tak pernah kan, memey bukan manusia la tewww, Aku , selalu rasa kecewa dan selalu rase ketinggalan sebab ape, mainly aku rase sebab saiz badan aku.
Dengan saiz badan aku , aku memang tak rasa confident dalam segenap bende salah satunye aku fobia dengan undian, frankly speaking , aku nak jawatan tapi aku takut takde undian, no confident!

Bila beli baju je kan, mesti tade saiz , bile beli kasut je mesti no size, kecewa kadang kadang aku cakap, aku ni semua besar, tade ape yang kecik, but actually setiap apa yang berlaku terhadap aku ade hikmah yang tersendiri.Lama lama aku sedar, dan aku harus redha..

Bila aku kecewa nak beli baju raya tade, aku amek je baju mane mane asalkan muat, and then baju tuh jadi baju kurung tercantik yang pernah aku ada, bila beli selipar aku memang cari yang terbesar ke, cantek ke tak tolak  belakang, tapi asalkan mixstar flip flop sebab mixstar design dye cecumey, and what I got, kawan aku cakap aku saje beli selipar tuh just fer praise, frankly speaking aku tak fikir comel ke tak waktu beli, just fikir aku nak selipar yang muat dengan size kaki aku ituh je.



And that’s what I called ade hikmah di sebalik kejadian. Aku gemuk then aku dikenali dengan akak comey comey gituh, at least aku ade identity kat sini as a fat girl, biarlah, buat masa ni aku tak ready untuk slim dan kurus, biarlah, sampai aku jumpa seseorang yang boleh terima aku sedanya.Doakan saya.:))

saya rase saya lupe untuk wish Salam Maulidur Rasul, salam semuaaa :))

 Wassalam beautiful and handsome.

8 comments:

fa said...

setiap yg terjadi mesti ada hikmahnya.. love it ^^

p/s: fa punya shoes pun biasanya plus shoes.. mula2 rasa mcm rendah diri tapi makin lama makin matang n i said to myself "alhamdulillah sbb masih diberi kaki utk berjalan.." so da x pernah kisah pasal size tu lagi.. hehe ^^

ChiakiHidayah said...

@fa yup betuii tuh, bile dah besar, kne fikir matang sikit, so semua bende memang ade hikmahnye :))

Yana Libra said...

badan besar takpe, yang penting pastikan kesihatan awak dalam keadaan baik :)

ChiakiHidayah said...

yana libra : insyaallah saya akan pastikan kesihatan saya terjaminn ~~ :))

Shafiea said...

baju pun pink..mina pinky ne

ChiakiHidayah said...

@Shafiea haha,yup yup, pink-holic.

NaEl said...

what is more important is your inner beauty :)

ChiakiHidayah said...

@NaEl thanks.:)