Tuesday, February 21, 2012

Tutorial : Buat post divider *washed denim dan blogskin.




Assalammualaikum.

Agak lama jugak blog hdyhdyh tidak ada tutorial baru kan? Hari ni aku nak ajar korang buat post divider yeyy, silalah tepuk tangan, tapi korang taw tak camne nak wat post divider nih? Korang cube tengok kat setiap bawah post aku da polka dot dot warna pink kan? Itu aku dapat dari Kemetot, hewhew, comey kan? So camne kite nak buat post divider ? Code ni boleh dimasukkan kat mana mana template asalkan dibawah tag post.

washed denim / denim temp :

design / edit html / tick expand widgets

control+f, search code .post { , pastekan code kat bawah ni kat bawah code .post {

background: url(url divider); 
background-repeat: no-repeat; 
background-position: bottom center; 
margin:.5em 0 1.5em; 
padding-bottom:2.5em;

Blogskin :

yeyayy, first blogskin tutorial.:))

coding blogskin berbeza untuk setiap skin, soo please always try in error.Korang cari code untuk bahagian post korang, kalau template aku ni , control+f search code .text {, then paste code yang seperti untuk denim kat bawah /sebelah code .text {

url divider boleh dapat kat sini dan kat sini, arigatou!