HOME . FEEDBACK / TESTIMONI CLIENT . UPAH ASSIGNMENT . TUTORIAL .


DOING ASSIGNMENT IS MY PASSION , MY INTEREST . YES ALSO FOR MONEY , BUT 80% IS BECAUSE OF PASSION AND I NAK BANTU ORANG :) Believe it or not , saya suka sangat buat assignment . - 10TH JUNE 2018

Thursday, February 23, 2012

Tutorial : Favicon *Blogskin



Assalammualaikum.

Alhamdulillah, aku rasa sekarang minat aku dekat blogskin sudah mula bercambah, and bile dah mula bercambah insyaallah, pengerodekan coding akan selalu dilakukan dan diexperimentasikan.Ceh, ayat memang tak boleh bla, padahal ade ratusan ribuan jutaan blogger lain yang gune blogskin dan tak gebang cam aku, biarlah wei, aku kan suke bercerita *winkwink

Hari ni aku nak bagi ilmu, tak mo kedekut kedekut, ilmu yang ada diajar kepada orang lain dengan niat ikhlas, insyaallah pahala milik kita.Aminn . So ape aku nak kongsi hari ni ialah cara nak buat favicon untuk blogskin.

design | template |
control+f search code <head> pastekan code kat bawah ni kat bawah code <head>
<link rel="shortcut icon" href="URL FAVICON" type="image/x-icon" />
here some favicon i got from babydoll.nu :)

  http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/pastelfuwa/image52.gif

  http://babydoll.girly.jp/wp-content/uploads/2012/02/image06.gif
 
oleh kerana internet yang macam babek nih aku bagi je korang link keyh . Go http://babydoll.girly.jp/, then cari mane mane icon yang korang suke, right click and copy image url.:)) Paste dekat ruangan URL FAVICON ituh.


sebelum pergi tuh klik sini dan sini dulu, terima kaseeeh .

terima kasih sudi baca ^^


No comments: