Wednesday, March 14, 2012

aku klasifikasikan kau sebagai gadis yang mencari perhatian




Assalammualaikum.

STPM – 19 November 2012.Tolak tambah tinggal berapa bulan je, berapa minggu je, berapa hari je, berapa jam, minit dan saat…Agak agak aku mampu tak lakukan? Insyaallah aku mampu lakukan.Aduh berdebar sangat, mase aku spm dulu, mase bulan tiga nih, lekluhhh, lame lagi kott, nak stpm nih bulan tiga dah nervous dahhh.Nak cover subjek mase lower six lagi.Adoyaiii.Aku penat.Penat sesangat.Penat menanti sesuatu yang tidak pasti.Penat menunggu jawapan.Penat menunggu masa.2012, cepatlah tamat, sebab hati aku nih adoyaiii, 2012, jangan pergi sebab disinilah hati aku terpaut.

Aku suka orang, tapi orang tak pernah suke aku. Bukan menagih simpati, itu bukan aku ye derr. Hanya sekadar luahan rasa hati yang sering dipandang eteng oleh rakan seangkatan. Alah Dayah tuh, gemuk, ade ke yang suka, yang minat? Suka ke tak suka ke, kacau kau ke derr? Suke ke tak ke, saket hati kee? Kata aku bukan tandingan kau, perlu ke kau sakit hatii? Takkan. Jangan nak saket hati sangat dengan aku.

Aku hanya aku. Takkan pernah aku berubah jadi orang lain hanya untuk memikat kau. Aku ingin orang yang ikhlas dan jujur. Insyaallah satu hari akan aku dikurniakan seorang lelaki yang bisa menjadi teman, kawan kekasih atau musuhhh. #iwas hoping



Apa yang kau nampak itulah aku. Ada ke kau nampak kepura puraan dalam sikap aku? Aku memang tak suka nak cakap tinggi tinggi dengan lelaki. Aku gedik? Bukan sayang. Bagi aku , kalau kita sengaja meninggi suara atau bergaduh dengan lelaki dihadapan orang lain, aku klasifikasikan kau sebagai gadis yang mencari perhatian. Aku tak suka perhatian. Kalau aku nak cakap dengan seorang lelaki, kalau boleh aku tak nak sesiapa pun nampak, sesiapa pun terlihat, cakap pun seselow je sebab aku takut dicop gedik. Kalau ada orang walling aku, aku akan delete then IM terusss. Aku tak nak korang tau dengan siapa aku berkawan, dengan siapa aku rapat. Tak perlu kau tahu itu.

Aku wanita yang cool. Aku mengaku. Bila result ujian keluar, aku tak gelabah taik anjing yang sibuk canang result. Aku pendiam. Memang . kecuali dengan mereka yang rapat dengan aku. Aku prefer silent. Sebab aku memerhatikan. Perhatikan sikap korang. Perhatikan segalanya yang bisa.
Inilah aku. Aku tak pura pura. Apa yang kau nampak itulah aku. Mulut aku lancau kalau kau buat lakhanat dengan aku. Mulut aku baik kalau kau baik dengan aku. Suka bergurau, muka garang itu aku. Bukan orang lain. Selagi aku tak sentuh kau, don’t you ever touch me. Ngerti kamu?

she's seeking for true love who can help her have the Jannah.She need you to perfect her imperfect life.


Thanks sebab baca.^^,
Jom ramai ramai singgah blog diorang.Tak rugi derrrr , tambah kawan meh.

3 comments:

nadia raf said...

gud luck ye utk stpm nti..
saje wish awl biar awk prepare awl..
nadia dlu pun stpm
so, tau la kesukaran yg awk alami
jgn buang msa, korban utk thn ni dgn exm stpm..
ikt semua nshat ckgu.
slalu buat lthn graf PA set msa dlm 35-40 mins
lps dah exam nak buat ape pun, buat la.. mcm nadia ni sampai dah xtau nk buat pe.. hehe

pnjg lak kan nasihat ni.. :)

ChiakiHidayah said...

@nadia raf terima kasih akak.:))

Anonymous said...

Sy pun STPM gk tahun nie, mcm2 perAsaan ad, haha.. Mcm mne triAl mse 2.. Oke x