Friday, March 23, 2012

kids rebellion, ehm mase 14 dan 15?




Assalammualaikum dearest readers.. Insyaallah there’s a few readers.:)

Last aku update hari Selasa ke Rabu, not really sure. Tu pun iklan churpchurp. But seriously, HiShops cantek nak mampuihhh weyh.Ehmm, memang tak tercapailah cita cita aku tahun lepas nak update hari hari kalau duk asrama. Segala galanya tinggal kenangan and memories.

Aku ade adek umur 15 , 9 dan 5 tahun. The hardest to deal with is my bro , 15. Most of child bloggers are around early teenagers. Correct me if I’m wrong. Aku tengok adek adek bloggers yang umur 14 , 15 ni banyak sangat problem, cinta lah, kawan lah, and study, ofcourse. Termasuklah adek aku, terjunam dalam cinta. Mase aku 14 tahun pun aku rase aku macam nih, aku ade problem dengan kengkawan aku, cinta? Maybe tak, sebab no one nak aku, #beranidie.

Bila aku simpul menyimpulkan fakta ini, aku rasa umur 14 dan 15 adalah zaman remaja memberontak, bila akak aku cerita kengkawan dye punye adek banyak masalah, bile tanya umur, die cakap 14 tahun, okeyh, disini saya nak simpulkan umur 14 adalah waktu remaja memberontak, where, mereka nak buat everything, where mereka nak cuba everything, nak couple, merokok, and many more.

Umur 14 tahun nil ah, kite kena check and kawal adek adek kite betul betul silap langkah adek kau pun jatuh gaung weyh, aku buat entry ni bukan main cakap okeyh, seriously aku observe betul betul. #betul sangat ke? Pemerhatian kasar actually.

Kenapa remaja tak memberontak mase umur diorang 13 tahun? Waktu awal awal masuk sekolah menengah. Kenape ekk? Sebab ketika tu diorang baru mengenali dunia, baru nak kenal apa itu teenagers #ayat nak English je.puii. lagipun masa ni kebanyakannya belum matang, masih merengek dan mengade ngade. Bila dah 14, mulalah budget besawww sikit, buat geng, ajak couple, and bla bla…

Bile umur dah 19 ni, tak fikir nak couple lagi weyh, nak kahwin terus! hewhewww

Thanks sebab bace ^^,

Singing my blues, nak download ep Running Man Big Bang II malam ni.:))

 Haruslah kan tayang mulut kene gigit tuh eheekks.