Wednesday, March 14, 2012

cinta aku dan kau.


Assalammualaikum sisters, bloggers, readers and friends.

Hai uolls.Buat ape tuhhhh? Takde buat appe? Moh sini, dengar kitew citer sesikit.Ala sikit je bukan banyak punnn.

Dulu kan, kite benci dye, benci sangat, kalau Nampak dye kan, mesti nak kasi sepak, sikit pun jadilah.Lepas tuh kan bile esok esok kite dah sepak kan, dye sibuk mengendeng kat kite, kite dah cakap kite tak suke dye.Kite tak berminat nak kawan dengan dye.

Kalau pergi rumah kawan kite kan, mestii ade kaum kerabat dye, kawan kite ni lak adoyaii, bagi sangat muka dekat kaum kerabat dye. Dibelaibelai, bagi madah cinta, cubit manja manja, adoyy, menyampah betull.Bile kawan kite hilang kejap, terus kite sepak dye, ha kau, jerit macam jantan lembik!

Tapi satu hari kan, kite jumpa segerombolan kaum kerabat dye. Meminta minta simpati dihadapan rumah kite. Awal awal tuh kite malas nak layan, tapi makin lama makin kuat panggilannya, lalu hati kite tersentuh. Dan kita pun memulakan persahabatan.

Tapi persahabatan kite ni tak tahan lama, hari demi hari, satu satu pergi, dye tak nak kawan dengan kite lagi, kiter sedihh sangat, setelah puluhan ringgit kita habiskan tuk dye, dye tinggalkan kiter. Sedihnye, tapi malam esok, ketika tiada satu pun yang tertinggal, ada segerombolan kaum kerabat dye dating, tidak mengetuk cuma memanggil.

Dye comel sangat, putih, mulus and slim. Kesian kat dye. Kita belai belai dye, kite panggil panggil dye. Dan die pun memberikan reaksi positif dengan mengesel gesel dengan kite. Yeayy, I’m talking about kucing nowwww!

okeyh ni bukan kucing aku.
Kalau korang pembaca blog aku dari awal aku blogging which is early april in last year, u will know that I take care a kitten. A really sweet and small white kitten, who called as meowmeow. Meowmeow sangat putih, bulu dye tak teball sangat, just a normal thai kitten.


ni lagilah bukan innocent semacam je.

Kitaorang jaga dye mase umur dye 3-4 bulan cam tuh, sekarang mungkin dah hampir setahun. Dulu aku mane minat kucing nih, takdelha maknernye kan, kalau jumpa kucing, atotot, comelnye awak. Tapi bile aku jage meowmeow naluri aku adoyaii, jumpe je anak kucing rase macam nak bagi makan nak jage dye.


Sebab meowmeow aku berubah. Sebab meowmeow naluri aku ni makin penyabar. Mane tak penyabar, mase awal awal jaga dye, dye berak bersepah sepah, nak marah tu kucing, macam takde otak lak nak marah kucing kannn. That’s whylahhh. So meowmeow , lapchuuuu.


 i sayang u meowmeow.jom tidur sesame malam nih.kehekehh

Terima kasih sudi bace ^^,

Jom ramai ramai singgah blog diorang.Tak rugi derrrr , tambah kawan meh.

5 comments:

Nurul ain said...

kemain kucing dia.. pakai bell lagi tu :)

ChiakiHidayah said...

@Nurul ain kucing kesayangan ayahhh :))

Afiq Yassin said...

best la entry ni..

jom terjah entry afiq yang baru
http://afiqyassin.blogspot.com/

syira rahim said...

comelnya meowmeow awak :D

saya suka kucing tp alah pd bulu kucing :(

ChiakiHidayah said...

@syira rahim haha, thank you.:)), nak hilangkan alah, kene selalu pegang kcing.:)