Saturday, March 3, 2012

favourite site in designing



Assalammualaikum.

Hai korang semua.Sihattt? Alhamdulillah aku sihat, cuma aku tengah terkilan tak dapat join aktiviti form 6 hari jumaat hari tuh.sedihh sanggattt.:(

Tapi takpe,hari ni actually aku nak share dengan korang sesuatu.Apalagi,pasal bloglah! Tak nak kedekut ilmu, tak nak kedekut pengetahuann, 

Agak ramai orang tanya aku, mane aku dapat gambar cecantek letak dalam entry, karakter tomeitomei, kat mane aku dapat , aku bukan nak cakap direct dengan korang kat mane,but aku nak listkan favourite site aku sepanjang dunia blogging aku.

hilang sudah kekacakan dyeee! 

Site yang selalu aku singgah untuk usaha mencantekkan blog aku ialah drumroll please, ceh berlagak! kehkeh, 
http://html-color-codes.info/color-names/  - ini bukan colour picker taw, ini colour name, satu jenis colour satu tempat, much more easier nak kontrakan warna.
http://www.dafont.com/ - ha, kat sini aku selalu cari font baru, selalunya aku cari under kategori handwritten dan school.Aku suke font jenis ni, nanti soon aku listkan font yang cecantek tuk korang keh? *wink sikit!
-http://weheartit.com/- kat sini aku selalu cari opening picture tuk entry, selalunye kat sini lah tomei sangattt! 
-http://www.deviantart.com/ - okeh ni latest site yang selalu aku g.Pergh, kat sini semue ade okeng, yang paling best ade ps art! aku ni skg tga gile photoshop taw takk, nak kasik korang freestuffs! :))
https://www.google.com/- korang taulah, ni kan pakwe aku yang latest, paling setie dengan aku, tak pernah berpaling.cehh cehhh.:))

actually semua site ni basic kan, aku ta itu yang korang nak cakap kann? elelelelelee, biarlah nak share jugak, coming soon entry tips bagi yang ta paham html code #aku kasik korang tip cikit, in two days! :))

No comments: