Saturday, May 12, 2012

#first Doodle. Hey, meh dengar story sayeee. !

Assalammualaikumm.

Dunia blogger selalu dihiasi dengan apee ? Cer teka teka.. Usually group bloggers hot dengan *Tempahan Design diBuka * , *New Entry * . Tull takk? But jarang sekali kite baca , *Oh doodle! * . Selalu, kalau ianya from Wan Hazel , sebab wan hazel tersangatlah pakar dalam doodling ni. Aku pun belajar daripada tutok beliauu.

Kalau aku stay kat umah memang tak merasalah aku tengok youtube kan, bukak video ke, but bile duk asrama, Alhamdulillah, line sentiasa excellent, so since aku ni memang malas nak tengok video online, aku pun download lah beberapa buah video tutorial yang berkaitan dengan photoshop . dan doodling.

Aku memang takde mase nak wat bende bende gini bile kat asrama. Busy sesangat. Then aku malas nak focus kat satu perkara dalam satu masa. Itulah aku. Ahaks.

So pagi tadi entah kenapalahh tangan aku ni gataii nak tengok video video tuh, so bukaklah video tutorial doodling wan hazel. Bukak photoshop, tengok video, pause, padamm sesikit, and jadilah seperti dibawahhh.



Simple kann? Dan kau tataw betapa susahnye aku nak menghasilkan gambar dibawahh ni. excited dengan new things so tadi aku try sekali lagii, dengan penuh serius. Dengan penuh tawaduk. Bermain dengan photoshop. Dan ape yang terhasil adalah seperti dibawah.



Mungkin tak secomel doodle wan hazel, mungkin tak secantik doodle amar amirah. Tapi aku puas hati. Aku puas hati, walaupun tersangatlah kayu lukisan ni, cap aiskrim bak kata kawan akuu. Ihiks .

Aku akan master doodling. Insyaallah. Tapi aku kene focus exam ni. Aku ade exam hari isnin. So papai korang . doakan kejayaan aku yang pastinya.

#ohmaii, sangat susah bermain dengan Pen Tool dan Direct Selection Tool . :’(




1 comment:

Ezy Chiaki said...

alololo comelnye!