Saturday, May 26, 2012

Tuto : MP3 Player style Mini * Enrique Iglesias.

Cantekk kan gambar ini?
Assalammualaikum.

Hai awak semua *lambai gaya orang femes . Sihatt? *angkat kening bersama spek. Oke frankly speaking, aku online daripada pukul tujuh petang tadi. Pfftt. Sangat lame kann? Saya dah lame sangat tak buat tutorial. Sedey sungguh. So hari ni saya ingat nak buat satu dua tutorial lahh. Nak takk? Say nak! Say nak!

Bukak blog saya mesti dengar "Let me be your hero "? Kan? First nak tanya, bestt tak? Lagu ni sweet sangat and lyric dye really touching. Auww auww. <3 . Actually kan lagu ni takde pun dalam irondj.net, but disebabkan oleh semangat yang berkobar kobar nak juga lagu ni dalam blog hdyhdyh, maka memang mengambil mase sikit tuk signup and upload. Pheww <3 mattis Enrique iglesias, i mirari vestrum. #silalah google tanslate.



Haruslah letakkan gambar dye yang dicuri dari fanpage . Kehkeh. Lol. So mari kita sambung. Hari ni saya nak ajar awak awak semua cara cara buat mp3 player style mini. Mini, ala kekecik je player ituh. Youtube player dah tak ohsem? . #pape jelah. Ramai dah buatt kan? Saya Pentutok yang Siput. 

Lawat web ini http://flash-mp3-player.net/players/mini/generator/ . Oke tengok pape yang patut, oho web ni tak menarikk. Cehhh. 

klik tuk obesity 100 kg.
Kat bahagian General tuh, korang klik then tekan Color. Cantekkan lah player korang tuh. Try in error keh? Leh pepilih kaler kat sini.Dah selesai? Klik balek General. Kat bahagian autoplay tuh, klik 1

Bukak web ni pulak : http://irondj.net

klik tuk obesity hingga infinity

Search lahh pape lagu kat kotak Search tuh. Then bile dah jumpe, klik kat mane mane lagu tuh, then akan keluar macam homepage kat atas nih. Lepas tuh copy code yang nombor dua tuh. Paste kat manemane , microsoft word ke, note pad ke papelah. Then. 


Oke aku paste kat microsoft word . Ade banyak lagi embed kat bawah tuh, tapi aku printscreen yang mane berkaitan jeh. Okehh, korang tengok code tuh, copy code yang macam aku hitamkan kat atas nih. Start with http:// , end with mp3. Lepas tuh paste kat mp3 generator mini tuh, kat bahagian mp3.


Ha kayak gitu donk. Kemudian copy code kat dalam kotak HTML code untuk diPastekan kat HTML/ Javascript anda. Senang kann?

Would you dance
If I asked you to dance?
Would you run
And never look back?
Would you cry
If you saw me crying?
And would you save my soul, tonight? 
Inspiration Tuto : Amalina

No comments: