Friday, June 1, 2012

apa yang perlu ada dalam sebuah handphone bijak pandai kalah amalina che bakri?

mak aku dah biase dah dengan kebiasaan anaknya yang tidak tidur malam tetapi tidur siang.



Assalammualaikum. 

Hari ni aku selaku surfer Rilakkuma yang tegar *oke perasan tak cursor baru kiteww? , ingin mengisytiharkan bahawa aku akan berkongsi tip yang top dengan korang. Pheww *kempis dada aku.

kalaulah korang ni mengikuti blog aku sejak tahun lepas, *eh dah setahun dah blog aku? korang akan perasan perubahan dalam hidup aku. dari blogging gune pc kini gune lappy. dari gune berukben gune wifi, and dari walkman pergi ke Galaxy. okeh nilah highlightnye. aku nak citer pasal Samsung Galaxy Y or to be accurate , smartphone.

aku banyak ubah suai handphone aku.maka ia jadi lelebih cantek

apa yang aku nak kongsi adalah general, means any smartphone boleh apply as long korang ade Market icon, tak kirelah Xperia ke, Galaxy ke HTC ke, and *aku tataw. apa yang perlu ada dalam sebuah handphone bijak pandai kalah amalina?

ohmaiigucci, apehal hang kiut sangat nih? kang aku makan angg

pertamatamenye handphone korang perlu ada GO Launcher EX. Apa gune bende haram jadah ni? kalau korang tade bende nih, handphone korang kusam , tak santek, tak cun, masuk modelling pun kalah. dan go launcher ex ni mainkan peranan penting dalam hp korang cz die cam ibu kepada segalagalanya. Korang boleh bace more review dye dekat sini, and also can download here keyh. kalau tak boleh, bukak handphone, bukak market search go launcher ex. then install, set as default.



keduadua pula aku menyarankan handphone korang ade GO SMS PRO. seriously, go sms pro tersangat lah kiut keyh. aku tatawlah handphone lain, but kalau handphone aku, message ringtone tak leh gune lagu so bile gune sms pro, baru aku boleh set lagu We Found Love *tangan ke atas kepale banging. go sms pro ni leh set theme  taw tak. kiut miut gilos. seriously aku jeles, kenape dye kiut sangatt nih?


boleh bace review disini.boleh download macam mane go launcher ex. anyway, theme dye sangat kawaii keyh. :p
 
update. : 8Jun2012

selain tuh handphone korang juga perlu ade GO Power Master. GO Power Master ni berfungsi bagitahu korang usage bateri korang, jadi bile percent GOPW ni dah menurun, korang kenelah charge kann? 

korang gak leh dapatkan music player yang lebih advance seperti Winamp. Functionnye same je macam Winamp pc keyh. ahh, the latest yang aku download ialah Kingsoft Office for Android! Waahh hebatt kan? Office pun ader, so bagi korang yang suka update blog ke ape ke gune blogger-droid bolehlah draft dulu kat Kingsoft Office ni. Hebatt kan?

bagi yang islam, aku suggest kan, korang download lah Al Mathurat bersama Ustaz Don. Boring boring boleh bace kan? Handphone kan sentiasa ditangann ~~ thats all fer today. Maceh maceh. :)

Apa yang aku suggest ni semuanye free kat Google Play. Korang just perlu search dan download. :)

Okeh itu jelah yang aku rase penting dan perlu. kalau tade go launcher ex, handphone ko terbatas nak gune pape. kalau tak de go sms pro, waktu ko tidur tak dengar pape, sebab lagu dye mak aih slowmolownye. k.k. nak sambung Love Rain.

awak, awak. saya nak ni. saya nak ni nanti tidur leh ingatt awak. peluk kuat kuar. tercekik usus awak.

No comments: