Saturday, June 2, 2012

Kawaii #Rilakkuma

kawaii desu ne? one day, aku nak orang bagi kat aku.

Assalammualaikum. 

Konnichiwa, okeh sejak semalam i've been searching about rilakkuma.u know rilakkuma? the cute character? agagag, kau dayah, muet pun dapat band 2, ade hati nak membudget baguih? Ekeke, tetibe nak cerita pasal rilakkuma and all those cute character.
Kawaii (可愛い  literally, "lovable", "cute", or "adorable" is the quality of cuteness in the context of Japanese culture.It has become a prominent aspect of Japanese popular culture, entertainment, clothing, food, toys, personal appearance, behavior, and mannerisms.The noun isKawaisa (可愛さ?) (literally, "lovability", "cuteness" or "adorableness").
The words "kawaii" have the root word "kawai" which is formed from the kanji "ka" , meaning "acceptable", and "ai" (愛), meaning "love". The term kawaii has taken on the secondary meanings of "cool","groovy","acceptable", "desirable","charming" and "non-threatening". *full source from here.

actually aku ne ade minat rilakkuma ni, kenai pun tak, kenai gitu gitu je kott, kalau im pun aku malaih nak balas, oke aku gelibak. aku dengar pasal rilakkuma ni dalam majalah ape entah, pasal ade member snsd yang minat rilakkuma, not really sure siapa . but bile aku tengok rilakkuma ni kawaii ! sumpah.



perasaan tu tamat hingga situ. then satu hari aku pergi JJ S2, ade satu kedai cecomey kan, yang jual kawaii stuff, and aku ternampak case Rilakkuma for Galaxy Y. seriously exciteddd! but aku tak beli pun, sebab mase tuh takde duit, so lepas nih kalau jumpa rilakkuma stuff, aku akan beli. insyaallah. :)



rilakkuma ni takdelah popular sangat kot kat Jepun, but still ade peminatt. paling popular kat Jepun, Tarepanda, then Hello Kitty pas tuh ade Domo Pikachu dan Rilakkuma. Ade banyak lagi kott. but bukan semua aku kenaii kott. :p




aku ni memang minat dengan jepun auu, tradition ke, style ke fashion ke, aku suke. even aku masuk kelas bahasa jepun taw. nak study kat jepun konon konon nye lah. pheww. oke apa yang menyebabkan aku post this kawaii characters all about? 

i'm on my away creating freebies cursor kawaii cartoon! :) tunggu taw. :)


No comments: