Monday, June 25, 2012

The memories of hdyhdyh.

Assalammualaikum uolls.

Alhamdulillah,follower blog aku dah meningkat dari hari ke hari. Syukur sangat. Rase macam segala mase yang aku luangkan berbaloii kini. Walaupun masih under 1000 . J Hiks.
Kalau first time viewer blog aku mesti pelik, apekah yang sangat pelik url beliau ini? Pelik sangat ke? Agak pelik kann? But if you know me there’s no weird things in this url.


hdyhdyh stands for hidayahidayah. Make it short and simple aku jadikan dye hdyhdyh. Cool yaa? I thought so too. Hehe. Saje hari ni nak sharing dengan korang mengapakah dan bagaimanakah idea hdyhdyh ini tercetuss.

Sebelum blog hdyhdyh wujud, aku menggunakan url heedyea. Euww kan? Aku ni minat blogging dan menulis dari form4 gituh. Rase macam apa apa yang aku lalui aku nak tulis kat blog. Mase tuh tak fikir pun ade tak orang view blog, ade tak orang bace, yang aku tahu, aku akan hide follower widget. Haha, malulah takde follower mase tuhh.

Mase tuh mane pandai nak edit edit bagai nih ha. But then aku rase url aku macam tak best taw, so aku nak tukar url dengan signup a new one! Ahaks, dulu mane taw boleh tukar url ni bagaiii. Hewww. *teruk sangat kurasakan diriku inih. Fikir punya fikir apekah url yang sesuai untuk kali ini,  mase tuh aku dah mulai gune shortname hdyhrshd untuk efbee, twitter segala. Tapi entah kenape url nih aku tak nak letakkan name ayah aku, nak branding name sendiri. So come up with hdyhdyh in February 2010, di Perlis.

Its been a yearlah I biarkan belog I begitu saja. I takde internet kat umah, so u knowlah bile ai pergi cc, mesti nak update blog, even a short note. Keyhkeh. So then bile dah habis spm, ai and my family singgah perlis, sebab nak jenguk my sis.

Mase tuh my family jenguk my sis kat perlis, line dekat hotel tu memang cun gilerlah. And what make it more excited ialah, mase tuh baru I kenal who is hannafauzan, wan hazel and putryy nasuha. Three pentuto terawal yang I kenaii keyh. In one night. Mase tuh I tengok blog kawan ai, why blog dye much more cool nih? So I try usha lah kat kawan ai, then dyelah yang bagi url putryy nasuha.

Ai ingat lagi first widget yang ai gune ialah kpop shoutbox floating, ai gune gambar kim hyun joong yang hannafauzan kasi free. Ketika itu ai rase ai lah manusia paling comel yang mempunyai belog seanggun itu. Malam tuh lah ai kenal heartbeat, nuffnang. Memang ail ah makhluk belog yang excited keyhhh.

Well, begitulah carenya bagaimana hdyhdyh came out . haha, now I really sayang my url , can’t even thinking nak tukar tukar ke. Sayang gilossss. :)




1 comment:

Cik Ayien said...

woah ! salam singgah <3 sekrangg dh tau ;)