Tuesday, June 5, 2012

Review #LoveRain




Assalammualaikum hottest and hottiest semua.

Seperti yang anda tahun jika nad follow twitter saya oke sila follow sekarang, aku asyik tweet pasai #LoveRain je. Oke dengan rasminya pada pukul 4pagi semalam aku selamat khatamkan drama #LoveRain dengan jayanya. Pheww.



Drama ni tak habis ditayangkan lagi kan? Oho aku dah selamat tengok hasil bantuan Kimchidrama dan wifi sekolah yang sangat excellent bersama maxis internet 500 mb yang dimasukkan didalam modem. Oho, sangat sekejap.

Aku pun tataw sebenarnya apa yang mendorong aku tengok drama ni. Sebab lately ni aku dah maken malaih nak layan drama disebabkan oleh kesuntukan mase sesangatt. Mungkinkah disebabkan watak jang geun suk yang super super awesome. Oke aku tengok cerita ni sebab watak dingin jang geun suk a.k.a  suh joon.


Aku suka cerita ni sebab cerita ni mengingatkan aku dengan you’re beautiful dan playful kiss. But cerita ni agak boringlah jugak, sebab mase si ha na dan joon ni nak clash pun dah amek 5-6 episode, dari  ep 11 cam tu la. Bile si yoon hee dan in ha clash, diorang dah dapat restu, tapi masalah hye jung lak, dah amek 1-2 episode. So cerita ni macam meleweh sikitlah.



Apa yang aku rasa dengan cerita ni ialah aim cerita ni hanya nak tunjukkan scene scene yang sweet je. Yang lain lain tuh sampingan je. Then cerita ni macam tak realistic tul sebab masa early 70’s tuh in ha suka yoon hee, memanglah diorang akan clash but tibe tibe in present in ha kawen dengan hye jung, at least gitawlah camne diorang boleh terkawen and terkeluar si joon tuh.

tak diterima dek akal :
Ada lagi part yang tak realistic, kate joon ni player, camne leh jatuh cinta dengan ha na yang biase biase tuh? Maybe sebab ha na kelakar lahh kott. Lepas tuh tempoh diorang kenal sekejap je koott *adelah dalam 4-5 episod, asal nak nanges sangat bile nak clash? Yang episode akhir lagi best , tak pasai pasaii ha na balek dari amerika pergi rumah mak joon. Lepas tuh baik la tu kott. Kate benci sangat. Lepas tu tataw ape status in ha dengan yoon hee. *itu yang aku kata dye lebih aim nak create scene yang sweet sweet je.





Apa yang aku puji cerita ni ialah dye banyak gunakan pelakon baru atau pelakon tak menyerlah *atau aku yang tak perasan yang diorang ni popular. Macam watak dongwook*70’s /sun ho *present lakonan kim shi hoo. Watak dong wook mase tahun 70’s seriously mengingatkan aku dengan nanba minami dalam hana kimi. Dan aku ade firasat yang kim shii hoo ni bakal menyerlah, just like song joong ki. Song joong ki naik pun sebab sungkyunwan scandal kan? #allthebestyaww. contoh lain , jo soo ( oh seung yoon ) iaitu pembantu si joon dan han tae sung ( kim young kwang ) , sunbae si ha na.

Cerita ni aku nak review yang hampir kesemua watak dalam cerita ni pakai galaxy note. Eleh macam tak kenai je interface Samsung galaxy ni. Semuanya same je. Lebih kurang dye maybe kat bahagian application ke camera ke and so on.

admirable / lovable :
Aku paling suka part dalam cerita ni ialah mase ha na kene jadi model joon untuk pertama kalinya. Look so sweet keyh. Aku nak jadi photographer macam Suh Joon. Aku dah nampak dah sikit sikit kriteria aku yang sama macam photographer joon. Photographer joon keyh bukan jang geun suk. Aku suka jang geun suk ni bila dye bawak watak garang dan bengis je. Look so much handsome! Pheww. Bergegar anak lutut aku tengok dye.

Oke lah actually banyak komen aku pasai cerita ni, kang aku komen sangat , naseb baiklah fan korea tak paham bahasa melayu , kalau tak mau aku kene ganyang. Kehkeh. Taulah diorang tu obsess gile.

Final words , aku bagi cerita ni 3.5 from 5. Dua points sebab scene sweet dye memang betui betuii sweet , sebab bile aku tengok pun kene pause dulu then senyumsenyum. 1.5 lagi sebab linestory dye kuat gak lah, watak antagonis dye tak jahatt sangat, tak macam BOF, kirenye kalau pun si adek shii hoo marah dan jadi batu api, biaselah tuh. Ko suke ke kalau orang yang kau suke, suke orang lain? Normal lahh. Manakala, 1.5 lagi yang tak dapat tuh, sebab cerita ni banyak tergantung, seperti yang aku cakap kat ataslah, camne hye jung bole kawen dengan in ha, camne ha na leh baik dengan mak si joon, and penambahan, mase yoon hee pergi amerika tu kate dah takde harapan lagi, tup tup hidup balek, at least bagilah tau sebabnyaaa. Hihh..

oke tu je kott aku nak review. :) salam sayang semua. tontonlah LoveRain dengan hati yang penuh kasih sayang.:)


1 comment:

Cik Nurul said...

tgk la rooftop prince lakonan JYJ Yoo Chun and Han Ji Min kat SBS.. sgt lawak n sgt sedeyh.. Cerita ni compete serentak dengan Love Rain (KBS)(JGS,Yoona) dan King of 2 Heart (MBC)(Lee Seung Gi, Ha Ji Won.. Citer The Moon Embrace The Sun pun best gak.. lakonan dari Kim So Hyun (Dream High), Han Ga In(The Witch YooHee) dan Jung Il Woo(Flower Boy Ramyun Shop).. 4 citer yg agh list kan mmg best dan berbeza genre..