Friday, June 8, 2012

Tips in Blogging by Fatin Liyana

am i art enough?
Assalammualaikum 

Yeayy, cuti sekolah nak habis dah. Excited dayah? Excited excited *banging kepale kasi hantukk! Kenape excited? Sebab nak busykan diri. Nak belajar sungguhsungguh. Nak amek STPM . Nak dapat result bebaik. Nak masuk university. Nak tinggalkan sekolah. Nak tinggalkan crush.

Mesti kau gelikan bile bace crush aku smkdsa? Sikit je kot dak laki form 6 so sesiapa pun boleyy. korang, jangan lak rase cam terbeban lak, aku takkan susahkan korang dengan perasaan aku nih. aku hormat korang. aku tau citarasa kau nak yang cun melecun baik bijak . aku tak. aku tak cantek. gemuk. jahat. semua orang tak suke aku *erk?

forget it all. tadi aku baru tengok video DrBlogger Nasi Lemak Kopi O featuring Fatin Liyana, oke aku lambat. actually aku dah lame dah download vid tuh but baru sekarang berpeluang nengok video tuh. malas nak tengok punyew pasal *takpayah nak berbahasa W sangatlah kan. kelakar lak aku tengok fizow omar dalam tuh. Gelibak tak pasai pasai. Taulah Fatin Liyana tuh cantek gilos. tak perlulah nak excited sesangat kan. apepun sweet sangat cara Fizow! 

video.flv. *cari dalam youtube yaww. :p

based on the video, tips yang diberi oleh Fatin Liyana ialah, elakkan bercakap pasal orang lain dalam entry sendiri. habis tu kak, kalau cerita sesikek boleh tak? takpe. takpe. nanti saya apply kan dalam entry saye. selain tuh tips yang diberi oleh Fatin Liyana ialah kalau nak letak  selfpicture pun letak satu dua pun jadilah takyah bebanyak. habis tu kak, kalau yang saya letak macam dalam entry ini macam mana pulak ? kalau bagi fatin liyana, dia suka menulis secara detail. mungkin cara dye.

aku tataw cara aku macammana selagi aku tak bertemu dunia luar. ye, aku kan masih didalam lingkungan pelajar sekolah yang berada didalam asrama. so minda masih disitu. berada dalam takuk yang lama. tak sabar nak keluar form 6. explore dunia baru. explore everything. i'm sick of school, frankly speakinG!

kalau awak tak kenaii saya, tak perlu add saya di facebook. gambar itu semua permainan mata. saya tak secomey yang awak nampak.



sometimes, kadang kadang kan setiap kali orang im aku kan, mesti aku akan cakap dengan dye, jangan percaya dengan gambar tuh, thats me, but ditangkap oleh camera yang oke, maka, gambar pun jadi agak canteklah. but still aku the same gak. tade comey mane pun. sampai kadang kadang ade yang kene bash dengan aku, awak , kalau nak kawan dengan orang yang cantek, takyahlah kawan dengan saya. saya tak cantek. saya gemuk. but end up diorang akan cakap, comey je saya tengok. 





suka hati kau lah, aku dah cakap aku tak cantek. jangan sampai satu masa kau yang terkejut tengok aku! aku orang yang biase biase je. =..='. ade hati dan perasaan . kadang kadang terluka, kadang kadang hati ini tidak mampu menerima hinaan , komen. biarlah ape orang nak komen aku kat fb, comey ke cute ke ape ke, but aku taw yang aku tak secomey itu. aku tau aku tak secantiik itu. aku tau.

ye name saya nurul hidayah. saya tak cantek. saya gemuk. saya hanya insan biasa yang tahu ape itu erti dimalukan.

entry ni terhasil selepas tengok gambar kau dan die, dan selepas menonton video Fatin Liyana. saya doakan yang terbaik antara kau dan dye, dan fatin liyana dengan fizoww omar. auww. so suwett. *aku hanya mampu berdoa kau bahagia. nak bahagiakan kau, memang tidaklah kan?


1 comment:

QUEENPINK said...

QUEENPINK DOAKAN AWAK BERJAYA..