Saturday, July 14, 2012

macam mana aku mendownload? nak tauu?



Assalammualaikum alls.

Berpeluh dahi nak menaip entry ini. Sesungguhnya hatiku semakin malas nak menaip dek kerana tiada cerita yang baik dan bagus serta enak dibaca yang sesuai dikongsikan bersama, ehm saya bukan selalu pergi event macam Nisa Kay, saya pergi sekolah je, saya bukan Fatin Liyana yang kayo rayo menjelajah ke sana sini. saya hanya Nurul Hidayah yang sangat malas menaip akhir akhir ini.

okeh, aku memang takkan menaiplah kalau takde point, kang jadi useless entry yang berbentuk diari, jadi hari ni aku telah bercadang untuk berkongsi dengan anda anda semua, istimewa untuk adek adek dorm aku yang gemar bertanya macam mana aku mendownload.

ye benar katamu, aku suka online, aku suka download tapi aku malas nak nengok, fyi, aku tak tengok running men sejak episod 90++ kott, but episod tuh dah ade dah kat aku. Lolololo, saje malaih nak nengok .

sebelum ni aku selalu googling sebelum download. korang yang nak tengok cerita secara free dengan mendownload haruslah rajin googling dan mencari, jangan dok bertanya, you know whatt, usaha tangga kejayaaan. :) aku takes about 2-3 days nak cari link download vampire diaries dari season 1 to 3. 

aku selalu download dekat http://www.kakidownload.com/ , http://jieazzmovie.net/ dan http://jiwang.org/. Actually banyak lagi, but nak bagi yang mudah mudah je tok korang. Kang pening lak korang . Hoho. Aku gune kakidownload tuk tutorial keyh.


Korang view dulu page ni,then carilah movie yang korang nak. Aku gune Mael Lambong sebagai tutorial, nak mudahkan study ini klik http://www.kakidownload.com/2012/07/mael-lambung-2012-ppvrip-350mb.html . 


Okeh, korang klik link Part 1 dan Part 2 , buat satu satu nanti pening, bukak Part 1 dye akan show page adsfly, seperti dibawahh, 


klik skip ads, dan dye akan show page di bawahh.



Dah tekan adsfly? Dye akan show page jumbofiles, jumbofiles adalah tempat termudah untuk download, link tak mati, long lasting, so much more easier lah. KIHKIH. Okeh tekan yang aku suh tekan tuh, then dye akan show page kedua, seperti dibawah, 


Bile download tuh dah complete, korang bukak folder download tuh, dye akan kuar dalam bentuk winrar achieve macam di bawah, 


Okeh step ni buat slow slow eh, Korang klik kat manemane file then right click , lepas tuh cari perkataan WinRar  , lepas tuh pilih klik Extract to Mael Lambong , then tekann, die akan extracting, bile dah selesai, die akan keluar folder baruuu.Dan here we go Mael Lambong tok korangg! Extract dua dua part tawww! :)

Okeh adek adek ku semuaaaa, dah pahaaammm? Pahammm kan? Anyway, try finding yourself first keyh. :) Wassalammm.




1 comment:

Anonymous said...

thank you sgt2 sbb tlg bg website nie. desperate sgt nk cari TVD season 4.