Tuesday, September 18, 2012

ehm, jemari ku dah meletuppp . Hee :D


Assalammualaikum peeps.

Alhamdulillah . tamat juga exam yang sangat memenatkan. Now waiting for result je. Bad or good? Better or worse? Ehmm. Takpe . jangan fikir okayy. So how you’re doing ? I’m fine thank you, even though takde yang bertanya. Kihkih. Inilah orang cakap, tulis entry buat baca sendiri je. Bukan kau baca.

I’ve something to share about okay. I already bought a guitar. Oho , pleaselah clap. Nanti I nangiss. As you know before lah kan, but dayah rasa jarang dayah tulis pasal guitar, sebab before ni have no interest nak beli guitar, just nak belajar je, but bile tanya kawan kawan, diorang cakap, kene ada guitar baru boleh belajar. So I’ve used my hari raya money. Hee.

Hampir dua minggu jugaklah I tunggu my sis pick me up untuk membeli kan, but then dayah kan kat asrama. So tak bolehlah. :’( so last Saturday baru dapat beli. Alhamdulillah. Untuk belajar belajar, cukuplah sekadar gitar murah. Belum enjoy main lagi. Nanti dah lama sikit , dah okay, insyaallah, I bought a better one.

First pergi Studio Muzik Tarrega  kat Nilai, ingatkan ada gitar biasa or kapok, but then kat situ semua stok guitar mahal okayy, mak terkejut sangatt, dengan muka tak berapa nak malu, I’m going out. But logiklah kan, takkanlah nak belajar, nak pakai gitar sampai rm1000 kan? Baru nak belajar sayang, belum expert lagi.

So then , I’m going wartawalk, bangi. Beli disitu dengan harga rm119.90. budget rm100 je, naseb baik ada back up money, kalau tak meleleh air liur kat situ, okay guitarist kat situ handsomee okayy. Kihkih. Guitarist ke? Tunerlah. Diorang buat sale after service kayh, no charge for tuning, atau memang takde charge kalau tuning? Don’t know.

So then, ingatkan main gitar ni senang , petik petik, tukar chord. Rupa rupanya , perlu focus dua bende, strumming dengan chord. Saya sangat lemah dalam fokuskan dua perkara dalam satu masa. Mampu kah saya belajar ? doakan saya. J

my propertyyy. <3




No comments: