Saturday, May 18, 2013

Mari berdiet secara sihat , hai orang seangkatan denganku . Mari kau mari .



Assalammualaikum . Hello !

Eh eh , hari ni en I nak story one of my story lah . You know , I used to amek herbalife . Yes , nak kuwusskan badan ni ha . Memang ahh tak turun , masa amek herbalife tu sebulan turun 2 kg kay . Saja nak brags sikit en :p

Kalau siapa yang amek herbalife mesti tau apa yang consultant herbalife tu nasihatkan kan ? Minum more than 2 liters air sehari . Yes  , untuk tingkat metabolisma badan . I yang bodoh ni , sekali minum habis tinggal suku je air dalam botol tu . Sebenarnya salah ya minum macam tu , salah , end up , you akan rasa nak terkencing je , bukan nya you rasa nak berry . Sangat tak good , sangat tak good .

Sebenarnya perkara ni kawan I , Ng Hung Jit yang cakap , she says , Dayah , you minum macam tu , badan you tak akan turun , you akan rasa nak terkencing je , yes , memang it will increase up your urination . So , I pun macam oh yeke ? So I try lah , minum sikitsikit , but fyi , I tak mampu habiskan air tu dalam masa sehari .

So recently , i  kan kerja dalam air cond , lets think , minum air just because you nak kejar target habiskan 3-4 liters air sehari ? SALAH ! I’ve been trying , I minum seadanya means at least sekali minum tu suku dari whole bottle , then I tak rasa nak terkencing pun , padahal I kerja kat dalam air cond , so I mampu settlekan satu bottle tu sebelum pukul 2 petang .


So kalau you refill , you mampu habiskan 3 bottle yang berukuran 2 liter sehari . So peoples , lets try our best tuk kecikkan badan kay ? J



3 comments:

Mysara Ab Rahman said...

bkn seneng nk kurus..hee..kte ada amik vitamin n perlu skurg2nya 2 liter air sehari..mmg payah mula2 klu bnda tu bkn habit

MariamNormadi said...

kte nak gemuk plak. try to be gemuk tp stil gagal mgemukkan diri. apa2 pun amalkan diet yg sihat, jgn amik jalan singkat nak kurus takot mudaratkan diri..(:

MariamNormadi said...

kte nak gemuk plak. try to be gemuk tp stil gagal mgemukkan diri. apa2 pun amalkan diet yg sihat, jgn amik jalan singkat nak kurus takot mudaratkan diri..(: