Thursday, August 29, 2013

Boleh tak jangan ? Matang sikit .


Hope...☯... | via Tumblr


Bismillah .

Assalammualaikum . 

Hi . Sebenarnya ada benda nak disampaikan dan diluahkan . 

Boleh tak kalau kita berkawan baik tanpa rasa cemburu ? Jom jadi matang sikit . Okay , kau kawan baik dengan A , lepas tu kau nak A tu stick dengan kau je , sebab kau fikir itu kawanbaik kau , kalau A kawan dengan orang lain , kau jealous . 

Jangan .

Ini menimbulkan rasa tidak selesa dan perlu kita kalau kawn baik , kita mesti sentiasa berkepit ? Kau ada hidup kau , A pun ada hidup dia . Dia bukan kawan dengan kau semata . Ini frasa kawan baik .

Done .

Boleh tak kalau kita bercinta secara jujur ? Boleh tak kita bercinta dengan niat menamatkan hubungan kita dengan ikatan yang sah ? Boleh kan ? Perlu ke kita couple dengan seseorang itu sebab dia hot ? Sebab kalau orang nampak aku jalan dengan dia , aku hebat ? Boleh tak jangan ? Perempuan dan lelaki bukan untuk dipermainkan , bukan untuk diperagakan . Kalau betul sayang , kau tak kan layan orang lain , kau tak kan main mata dengan orang lain . Hish , kau bagi harapan , kau tau ?!

Okay , itu je nak cakap . Kbai .





No comments: