Monday, August 11, 2014

Nuffnang are so 2010 lah bro !



Assalammualaikum .

Hai uolls semua . Aku rasa kalau korang jenis bloggers tegar atau even bloggers sendu pun mesti tau iklan nuffnang kan ? Medium utk kita dapatkan wang dgn pinjamkan sedikit space kita utk mereka.

Oh saya bukan nak cerita pasal iklan , apa , atau berapa selalu dapat dengan servis nuffnang . Setakat penulis mcm saya ni , entahlah brp sangatlah aku dapat . Tulis pun main main je. Ehee.

Aku sebenarnya nak cerita , dulu aku start blog dgn perasaan suka hias blog , yelah nanti kembang kempis lah hidung kita bila orang puji lawalah blog awak , pakai tutorial siapa ni . Ha gitcheww. Riak mmg cenggini, huhu. Bila dah start blogwalking , kita mula tau kewujudan blogskin, iklan berbayar , nuffnang , heartbeat dan sebagainya. Kau pun kononnya sbgi blogger , nak jugak tepekkan iklan sekeping dua. HAHAHA. 

Pernah sekali tuh , aku tepekkan iklan di setiap penjuru blog. Cerita dia , memang enggak untunglah kan. Sebab bila orang datang blog ko, ada melambak iklan dgn entry psl life mmg idoklah dia nak stay lama kat situ. Sekali klik, dah blah . So , aku nak sharing masa aku baru nak isi borang dkt nuffnang kan. 

Last week , aku updatelah form kat nuffnang tu . Yang description psl blog kita semua tu kan . Aku tak pernah edit lepas first time buat nuffnang , kiranya form tu masa otak aku umur 18 lah , which is masa tu aku mula berblogging kan . So , aku mcm woww, why imma so childish nih ? Dimanakah nilai nilai kemanusiaan aku ? Tetibe babe , tetibe . Tak in langsung . 

Contoh survey bio aku yang masa umur 18 .
What are your blogs about? -  Sejak pertama kali saya sign up blog, saya suka menulis, saya suka ceritakan kehidupan saya kepada orang lain, tapi bukan semua perkara saya ceritakan hanya certain part yang boleh dijadikan iktibar bersama, semakin lama saya blogging, saya semakin berminat untuk blogging kerana blog boleh ditatarias, ia menjadikan saya lebih teruja untuk explore tentang blog.
Blog kegemaran saya adalah jenis blog campuran.Dalam blog itu ada pelbagai informasi termasuklah kehidupan peribadi blogger tersebut, secara tak langsung kita boleh tau apa baik buruk perlakuan nnya kerana segalanya ditulis didalam blog.Saya suka blog yang tutorial, blog yang menjual shawl dan blog diari.
saya juga gemarkan blog yang menceritakan tentang kpop.Idol kpop kegemaran saya ialah 2PM, BEAST dan SNSD.Dengan informasi dari pelbagai blogger, saya boleh mengumpulkan koleksi image kpop idol saya.
Ayat dia kemain . Ayat dia mcm sastera , tapi haprak . Masa umur 18 mmg into kpop gila nak mam ahh . Tapi now , kpop ? eh hello , do you have better things to do ? Ahahaha. 
Are there any unique things about you that you think an advertiser should know?
saya sangat sukakan coca cola, jadi saya boleh promotekan everything pasal coca cola, dan saya juga pandai designing blog, so bila blog kita menarik so more reader akan datang ke blog saya.Menjadi sebuah blog yang bagus bukan sekadar harus memiliki sejumlah entry yang baik tapi designing juga penting kerana, jika blog kita menarik, blogger akan datang ke blog kita dengan hati yang gembira dan membaca entry kerana dipengaruhi mood warna blog dan sebagainya.
Nak menangis makkk . Dak ni asyik cerita pasal design blog . Masa ni mmg tengah kemaruk gila dgn designing blog . Semua orang buat tempahan, semua orang amek order . Tapi saya amek sekali jeee , pengalaman seumur hidupp . Designing blog perlukan kreativiti , kesabaran dan wide eyes .

Oke, itu saja dari saya .  Lepas ni nak cerita pasal msu pulakk . Muahh .

Caption : Ngorat me with flower . Hahahaha, yes say no one.

No comments: