Thursday, September 11, 2014

Where I study ? MSU lewwwww


Assalammualaikum . 

Hello toodles . Hmm . Lamonya ya enggak di update . Ahaks, I have so many stories to share but I choose where I study .




First impression .
Its really a huge campus . Sampai aku rasa am I in Hogwarts ? HAHA , bcs too big and too many students take our campus as our second home selain Brunsfield -.- Masa minggu pertama kat kampus , aku happy gile . Energy mode are always on . I always get excited whenever I kena pergi kelas or wtv. Even skrg , kelas habis pukul 10 , aku bertapa kat kampus sampai pukul 3-4 ptg . Haha , surau for sleep , library for study . Sebab surau wifi tak laju -.-"

Okay tu masa first impression lah kann .. sampai sekarang pun i feel the best bila bertapa kat kampus . Seriously , its like personal satisfication , study alone , doing notes alone , and download album illegally alone. HAHA ,  well you know why im there . I ni kaki download ok .

Study mana ? MSU . Oh mahal tuhh . Orang kaya .

Tipikal gila kot . OMG sangat orang orang yang berfikiran sebegini . Actually lebih kurang je fees MSU dgn another IPTS . You take dip , up to 25k . You amek degree up to 45k . Yes , its different from ipta . And kalau ipta ofcourse lah jauh lebih murah , but the main thing is , i'm not in ipta . Tak qualified . Ha gitcheww . So aku amek yang mana mampu dan boleh , sekali nak amek swasta biarlah amek yang betul betul puas hati kan . Nasib tak amek Taylor . Ha la , MSU ni pun dah semput dgn lifestyle diorg.

I don't know lah , kadang kadang ada je yang fikir , bayar yuran mahal mahal untuk apa ? End up jadi kerani . Well , emas takkan datang bergolek . There's hardship in everything ok . Even awak amek degree pun , if takde pengalaman, you kena start dr zero , and build up your life . Baru you valuable. Kadang kadang ada yang fikir , aku dah amek degree, kerja nanti mesti layak dgn level aku, dapat gaji kena dgn level aku. Oh no babe, where are you living ni ? Unless lah , your parents own a company . So boleh cerita lah.

Alamak teremo lak hakak nihh . Hihiks . Yelah , marah kot . Taklah marah . Cuma bila orang cakap uhh mahal tuhh , orang kaya . Aku rasa nak picit picit jerawat dia , buat facial ! Awak tau tak betapa semput saya duduk kat sini ? Dengan lifestyle nya ya Allah selamatkan lah hamba Mu ni. Aku ni kan orang kampung , orang biasa biasa je. Sekali dtg sini , OMG OMG . Ha gitu . Tapi serius aku tak peduli langsung . Biarlah orang lain nak dress up to death , I'm just eh hello saya Nurul Hidayah , as usual sangat suka pakai baju kurung . HAHA. 

Sebab aku rasa aku pergi menuntut ilmu , kenapa nak dress up nak mampus ... or maybe ni my point of view je . Tak taulah orang lain , saya suka pergi kelas pakai baju kurung , ya Allah selesanya ya Tuhan selamatkan saya . Ha gitu sekali ok , be yourself at any place , the you'll comfortable :)

First day in MSU :) 

Maaflah . Sejak sejak belajar ni , mmg tak reti nak selfie lg . Haha , maybe sebab umur dah banyak ya Allah , Nurul baru 21 . Kira tualah dr orang lain , tapi ada orang ingat kita 19 . Bersyukur banyak banyak . Hihi 

So peeps , ada orang malu nak mengaku dia study kat kolej swasta sbb hm you know why . But i'm proudly telling you I'm a MSU-rian . Hee , anything nak tanya pasal wtv feel free to email kay . 

May Allah ease everything , and keep my intention in right path , ameen . Assalammualaikum .



4 comments:

Anonymous said...

salam. nak tnye kalo study law kat msu mahal x? Sbb sye nk msk asasi law kat ipta tpi x dpt. Dngr Msu bagus.

Anonymous said...

Hi akak.. Email akak yg mna ea? Sebab sya nk tnya pasal MSU.. . Niat nk further MSU 4 degree if xdpt kos pilihan di IPTA

nadrahvvm said...

Huhu hai sis. Boleh tak nk emel awak. ?

Hanis Bizzle said...

Sis blh email sy tak hanisbizzle89@gmail.com sy nak tahu banyak pasal msu sbb sy intake 30 may ni