Friday, January 30, 2015

woman crush



Assalammualaikum !

Hai korang . Dulu kan, bila kawan aku cakap dia tak suka tgk perempuan cantik sbb insecure , aku mcm jammed. Aku mcm kenapa nak jealous, kenapa nak sakit hati. Kan dia cantik. Masa tuh aku masih selekeh dan tiada niat utk perbaiki diri, so aku mcm anggap kwn aku, entah papelah ko ni.

Sekarang , sejak sejak menginjak ke zaman 20-an ni kemain tau. Siap amek collagen, kcolly and ni tengah berkira kira nak amek injection pulak. HAHAHAH, sebab dah ada niat utk sama cantik dgn orang lain, sama level dgn org lain. Sampai bila nak jd the rotten potato ( pdhl masih potato ) , klu tak ubah diri sendiri kan ?

Jujurlah aku cakap . I used to hate myself for being ugly and fat. I have nothing beautiful inside me, but as I grow up, I start to notice , yang I will be forever ugly selagi I have no effort. Maybe Allah tentukan, yang kau Nurul Hidayah akan cantik dgn usaha sendiri, bkn gifted. So since thenlah , amek collagen , minum air putih . Aku fikir macam ni je, nanti kawen takkan nak bg laki tgk yang buruk buruk tak cantik kan ?

Confidence are the key. Aku used to sgt low confidence , sangat. Aku ada satu mindset, aku takut nak tegur orang atau start kawan dgn org, takut diorang terpaksa atau diorang tanak sbb hodoh. Bukan kawan utk hubungan istimewa, kawan biasa biasa pun aku macam alahhh alahhh. Haaa, tapi as I aged, talk and smile are the only thing works. Orang tak pernah cakap aku cantik, yes I’m not pun, the only thing yang aku dgr, Nurul ni manis, Dayah ni manis. Manis manis dah sepadan dgn Remy Ishak ok . HAHAHAHAHA
Be kind to peoples , tak kisahlah kau kenal ke tak.  Ko buat baik dgn A , F yang kat Terengganu akan balas kebaikan tuh. Ko tak merungut, redha , usaha dan utamakan Allah , aman hidup ko. Takkan rasa susah.
Sebenarnya aku nak cerita psl benda lain tau takk.. suka merepek banyak banyak. Masa zaman Megan Fox naik , ramai gila crush kat dia kan, and ada kawan aku woman crush kat dia. Aku mcm ko perempuan kan, ni cerita tak faham konsep tauu. So bila aku dah start woman crush , baru aku faham knp seorang wanita blh suka wanita lain.

Satu . Bukan sebab lesbian , tapi sbb woman crush ko cantik. Flawless , glowing, bright smile . So ko end up nak jd mcm diaaa .

Dua. Body woman crush ko meletup, pehh . Aku tak pakai , tapi aku suka tgk perempuan pakai skinny jeans dgn oversized shirt atau baby tee. Woman crush aku cantik sangat bila pakai mcm ni, aku macam cantiknyaaaa , kenapa cantik sangatt , I ken daii laik disssss

haaa, episod ni lah baru aku sedar dia cantik.


Tiga. Dah tua pun masih chanssss . ahh , benci betul , aku 22 , mcm anak jawa !

Aku start suka Song Jihyo masa Running Man ep Febian dgn siapa entah. Masa tuh dia pakai baby tee dgn skinny jeans , aku suka dia psl badan je sbnrnya, ehehehehe. Lepas tu start adore kulit dia, lama lama baru perasan eh cantiknyaa dia ni. Baru aku tau knp bila guest yang dtg RM ckp Song Jihyo cantik, sbb selama ni aku tak rasa dia cantik pun.




Masa kawan aku ada woman crush , aku pun try lah fikir siapa yang aku suka eh. Macam takde, pernahlah macam google psl Nina Dobrev tapi mcm tak suka sgt je, Uee After School dgn siapa entah lg, last last baru saya tahu saya betul betul adore Song Jihyo ! JJanggg , tehee. Bye toodles.



No comments: