Thursday, February 12, 2015

Achievement unlocked !


Hello ! Hai semua orang . Rindu saya tak ? AHAHA, minggu ni hectic gila. Aku busy dgn projek dgn assignment , dgn problem lagi, pehh aku mcm penatnyaa ! And finally semalam its a wrap lah cerita dia kan , settle presentation means settle satu paper . Subjek aku tak ada final, ada projek je. Satu subjek lah pun.


hai tawan tawan, ni car one car one saya .


Frankly speaking , aku suka dengar lagu tapi aku susah nak tangkap lirik lagu, melayu ataupun english pun . Even kalau tgk movie , aku tak boleh tak tengok substitles , rasa mcm susahnya nak faham . Bukan aku tak faham , aku faham english perfectly , aku tgk movie or whatever in english substitles pun but I'm just having a hard times to focus in listening .

But in my upper six , aku dah start perbaiki diri dgn cuba faham english movie w/o substitles. So aku dah mula slow slow tak pandang substitles and alhamdulillah , aku dah boleh tgk movie tanpa substitles in english . HAHAHA , but still low confidence jgk, i need earphones whenever takde substitles AHAHAH, I guess my effort works . But aku still susah nak tangkap lyrics , aku jenis tak enjoy lagu , aku dgr , tapi aku tak focus lagu pun. I can speak , but so bad in listening . 

Aku boleh faham orang yang bukan jadikan English Language as their major languages , but never those country yang take English as major medium .Its so hard sebab berbentil bentil hahaha . Lagipun kan , antara benda yang aku nak perbaiki bila sambung belajar , ialah improves my english and stage fear. Aku ni gugup tau .

So baru baru ni , aku tengah dengar lagu, tengah enjoy dengar ni, and suddenly , I can  catch every words , aku faham almost every single things . HAHAAHA, aku tengah dengar lagu Love The Way You Lie, aku boleh clearly dengar Eminem rapping . Ini kira a huge achievement bg aku . Tiba tiba bangga dgn diri sendiri . Hahahaha . 

There's always a way to improve yourselves and I did it !

No comments: