Sunday, February 15, 2015

Nurul's Fitness Journey

Hai semua orang ! Kadang kadang kan aku takut dgn diri sendiri, takut mcm , aku akan buat benda yang aku janji tanak buat ke ? Aku akan buat benda yang dilaknati Allah ke ? Aku takut , iman aku tipis . Aku takut sampai satu masa aku tersasar dan terlupa di mana tempat bersujud. Aku takut sangat :(

Selalu lepas solat , aku selalu doa supaya dikuatkan iman dan dicekalkan hati. Doa supaya aku tak kan lupa Allah , aku tak nak lupa yang mana dosa yang mana pahala,( hmm keluar dgn bf tu dosa inbefore ). Aku takut wehh , ko tak tau mcm mana cuak aku duk kat bandar setelah sekian lama duk pinggir bandar .

Ahhhh , ok whatever its is , pergilah bersujud kepada yang Maha Esa. Sentiasa berdoa dgn Dia , sentiasa berharap dgn Dia , berpaut teguh lah dgn Dia . Walau mcm mana jahat pun kau , sentiasalah berdoa supaya iman kau sentiasa ada. Kita tak tau dugaan Allah weh , makin aku cuba perbaiki diri , makin banyak dugaan yang menghampir . Dugaan , sungguh.

---------------------

Okay , curhat jap. Jangan give up, thats the main key . Aku takkan giveup utk sihat ~ ha gitewww . So my latest initiative are create a notebook regarding my fitness journeyy ! Heee , aku dah lama nak buat buku fitness journey , which is ada your bmi , calorie defisit , what to eat and whats not, healthy recipes and so many more ! In case , if i lose motivation aku akan tgk buku ni *sangat* hahaha 


Okay nampak tak tajuk buku tuh ? Nurul's Fitness Journey ( nanti balik Shah Alam I put on some bold ) . Tazzabar rasanya nak record everything ! Aku ni ada satu masalah , semangat je lebih buat nya tak hahahadoi . Korang doakan aku tau ? Janji ? Who's care aku tak kurus kurus, nak sihat dan add on sikit kurus sekali . I care abt nak kurus , looking good . 
So journal ni aku akan record every weigh in , cardio apa yang good for me ( make you heart beat faster ) , my dirty takes , cheat day meal and so on, such as lah . Well, at least there's effort, thats what matters ok .

Heyy , you can follow me at insta @chiakihidayah 


Makeup kitt and filter ! HAHAHAHAH , well bcs I can . Aku tak suka muka aku makeup , mcm kek berjalan . But nak try try je , kotlah tiba tiba i jd Nina Dobrev heee. Ok bye toodles , love you muchooo !




No comments: