Monday, February 2, 2015

wishlist : hair oil and compact powder !



Assalammualaikum ! 

1

Hai, I love beauty product eventough I'm not. Aku ni agak rajin swimming , ko taulah kalau swimming , dgn clorin nya , air yang tak dijamin kebersihannya, rambut aku macam tak dapat nak adapt. Aku masih pakai shampoo yang sama dan conditioner yang sama , cumanya walaupun rambut aku masih tak rosak, aku risau akan datang dia akan risau. Sayang kot *flips hair* 

So aku dah lama fikir macam mana nak jaga rambut but in same time, swimming jgk. Aku ingat nak buat treatment , hmm malas pulak. Takkanlah nak buat selalu, aku bukan kerja. Lepas tu kan Sunsilk ada leave on conditioner, I used to apply Sunsilk for years , so aku tau Sunsilk are good thangg. Cumanya , aku suka tukar branding. Aku suka try semua brand, hahah. So since dah dewasa sikit, apa lah salahnya tukar mahal sikit kannn. 

Hahahaha , aku nampak iklan L'Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil kat tv masa tuh. Tapi masih alah nanti nantilah survey. Hoho, pemalaih. Lepas tuh bila tgk Emergency Couple ada iklan ni, so aku macam cantiknya rambut Jihyoooo ! Haha, nampak tak tetibe tuh ? Hiks 

A unique oil formula that transforms dry hair into silk.The award winning ELVIVE Extraordinary oil is the perfect companion for ULTIMATE hair care, style and protection. Inspired by the extraordinary power of 6 rare flower oils, it provides incredible nourishment for all hair types and won't weight your hair down.
6 FLOWERS OILS: 6 EXCEPTIONAL POWERS
  • Lotus oils - gives an intense nutrition
  • Tiare flower oil - protects from dryness
  • Rose oil - protects from external aggressors
  • Camomile oil - boosts shine and radiance
  • Matricaria oil - softens and relaxes hair texture
  • Flax oil - intensely hydrates
Bila survey survey kenalah check harga sekali khenssss. Tapi hancur harapan ku , sbb aku tak jumpa harga in Malaysia , but when I do I'll make sure I'll tell yaa ! Hehehe.  Haaa, even awak bertudung , awak kena jaga kesihatan rambut. Jangan lah bila bukak tudung, terus semerbak aroma ashemmm . Hehe

2

Aku jarang pakai make up. Sebab aku rasa muka aku tak sesuai pakai make up atau aku mmg tak pandai make up. Ha , gitu. So aku pernah pakai bedak Pixy, Miyami apa lagi eh, tu je kot. Ala pakai bila nak je, bila perlu je, sebab as I said, aku tak suka pakai makeup , make up busuk !!!


Tapi tulah, kalau namanya dah wanita, naluri tu mesti ada. Tak boleh nak elak. So aku terserempak dgn iklan, aku ni tak boleh tgk iklan tau , mudah betul terpengaruh !! Hahahah , aku nampak iklan Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF 34 PA+++ . Satu benda yang aku tertarik, SPF34 . Makin tinggi SPF , makin tinggi perlindungan dari matahari. Lepas tu long lasting, and its maybelline. Its all abt brand . Kah ! 12 hours tu yang penting ok ! 

Stay white and Super fresh all day with: 
  • 12-hour long-lasting freshness 
  • 12-hour long-lasting UV protection 
  • Lightweight formula 
Tu je cerita saya sebenarnya, wee . Sebab under surveying lagi kan, so aku tak beli lg. Once aku dah beli, dah apply dah rasa keberkesanan, kelainan, perubahan maksima ha gitu , aku post ok , stay tuned baby semua . Muah ciked 


1 comment:

Junaida Watie said...

Thank u dik, sharing pasal blog akak baru nak belajar ni, seronok tgk org pandai edit blog cantik2 :)