Friday, March 27, 2015

How to improve your English .




Hai peeps . I’m not saying my English are good , well there’s always carca marba or not really fit grammar . But at least , there’s improvement. Did your ever notice my kind of writing , since before and now ? 

HAHAHAHA, saja je nak share how to improve your English bcs I used to not really good in English . Tapi aku tau English tu satu keperluan , aku akan sentiasa cari cara utk repair myself. Plus , aku mmg suka English , whatever you do, when there’s interest , there’s always a will. 

Ada banyak je cara utk improve English . Ada yang gifted , ada yang study hard , ada yang mcm mcm cara caralah . Tp as for me , aku guna slow and steady kind of method and feel just right hahahaha , feeling right tu penting occay . 

Aku tgk movie yang subtitles english since form 3 kot aku rasa . Sebab kakak aku rajin tgk movie jepun dgn korea , dan most subtitles provided are in English klu yang download punya . By hook or crook , aku nak tgk , aku kenalah tgk dan fahamkan jgk khenss. 

So drama yang aku tgk yang ada dictionary kat tepi , yukan club , gokusen and tons of jdorama wehh , aku can’t remember . Ada satu waktu tu , 8TV ada kuarkan jdorama hari Ahad , aku dah tgk Hana Kimi , kawan kawan aku baru terkedek kedek nak tgk , hehehe 

Lepas jdorama , aku mula layan variety show korea. Same goes with jdorama , there’s no malay substitles in internet , so terpaksa jgklah tgk English substitles T.T. Sedih jgk , nak gelak pun mcm ehhmm , tak feelnya . Tapi sbnrnya aku mmg mudah faham English words , dr kecik pun , tp aku sentiasa develop my skills. ( Hana Kimi , Yukan Club , Gokusen , Hana Yori Dango and many more )

Ha , one of helper kind are games . Aku jenis main games mcm Chocolatier , yang bagi arahan panjang panjang , yang suruh buat itu ini , so ini pun antara method aku mula pandai English . So korang , yang nak enhance English , try main games berupa memberi arahan ya . 

Movie , variety shows , games and also lyrics ! Aku ni tak berapa minat English songs tapi aku jenis layan jgklah , bila ada yang kena dgn hawa telinga , I tends to search their lyrics , saja nak tau makna mendalam sesuatu lagu tuh hihi. Apa lagi nak cerita ya , and years by years my English are getting better by reading tweets and instagram and also articles in English . 

As for me , if you really into it , there’s always a will to improve yourself. You , yourself will find for it . I think I pernah up entry abt my listening skills. I can watch English movies with English substitles but I will really lost if there’s no English subtitles . But until when will I keep this weaknesses ? So I decide to practise myself to watch movies without a substitles and I did it . I used to really hard understand western pronouncation , but the others region speaks , I can understand just right . Cuma kalau orang putih cakap English , aku macam ahhhh , sakitnya kepala nk interpret ! But now honey , I can just understand without the substitles ! HAHAH , its real hard practise . HEHEHE , but its work and I just love it .

As a conclusion , I enhance my English from a drama with English substitles , variety show with English substitles and also from a bunch of my fav songs , and games jgk ! Try playing games with an orders . So you will go find dict to complete the tasks. Ok hope it help you a bit , students ! Bye tehee




1 comment:

farwizah darwisha said...

Yes..english very important languange...kebanyakan pelajar kurang vocab...