Friday, August 14, 2015

Jenis jenis partner

Assalammualaikum dan hai .

#np - Sampai Mati // Hazama

Merujuk kepada tajuk entry kali ini iaitu jenis jenis partner . Ok partner yang aku nak cerita , partner sebelum kahwin . Yelah saya ni belum kahwin , takkan nak borak pasal partner selepas kahwin pulak .... lain sangat tau . 

Sebelum kahwin , indah manis . Selepas kahwin , ada masam masam kelat sikit .

1. Partner yang over-protective
 Partner yang overprotective ni, partner yang kuat mengongkong dalam istilah jahat dia . HAHAHAH . Sebenarnya partner yang overprotective ni bagus jugak , tapi kalau over sangat , aku pun rimas . Rileks lah bro , makwe nak gi kelas pun , kau nak tuntun dah kenapa ? Tapi in good ways , you're more secured actually , tak ke ko rasa safe ? Tak ke ko rasa bangga ? Tak ke ko rasa , ko tak ada peluang nak main mata dgn org lain . HAAAAAAA 

2. Partner yang over-romantics 
Depan kawan kau pun , kau nak bermesra dah kenapaaaaaa. Pasangan mcm ni sebenarnya merimaskan orang sekeliling . Nak pandang serba salah , tak pandang pun serba salah , eh terpandang terasa berdosa pulak . Pasangan mcm ni mohon gi check in , jangan nak tambah dosa orang lain . 

3. Partner yang biasa biasa / member
Aku kan sebenarnya tak minat sangat bila kawan baik jd pasangan bercinta ni . Salah satu sebab , diorang kat mind level yang sama , lepas tu kalau kahwin , tendency nak derhaka tu tinggi , lepas tu kalau clash , terus rosak persahabatan tu . Tak sayang keeeee.. hanya sebab perasaan kita yang gedik ni , hancur maggi semangkuk , habis kembang , mual nak muntah ha over k tau 

4, Partner yang .......... aku suka hiks
Mestilah nak selitkan jugak kan . AHAHAHA . Sejujurnya dulu aku suka je kpop punya muka , baby face ni semua , tapi as I grow older aku baru tau yang aku tak minat baby face , aku minat yang muka melayu , yang kacak di hati mcm remy ishak ke hazama ke hihi . Lepas tuh jarak umur , mesti at least 10 years . AT LEAST ok . Bukan at most . HAHAH , tak taulah . Aku suka lah pasangan umur jauh jauh ni , rasa nilai sweet lagi tinggi dan banyak lah lagi sebab aku suka .

Tp aku minat je Taec Oppa kyaaaaaa

Eh gambar terlucah pulakkkkk 

Ok ni gambar sopan sikit .


HUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHU BYE 

Sebenarnya aku tak plan pun nak tulis entry . Btw enjoy reading ! Wish me luch for my next exam :')

1 comment:

aishah said...

taecyeon.. hahaha me too..
Aishah