Thursday, August 6, 2015

Jenis yang sayang sangat


Assalammualaikum .

Hai . Selalu kita baca status orang putus cinta , mesti kita akan cakap ala break je kot , alah couple ke kot .  Bila diorang meroyan , its not meroyan actually , its kind of depression ( eh suke suke je ) . Itu cara diorang meluah perasaan dan take attention the other one , thats means percikan cinta masih ada .

Aku tau , I've been there . Dulu , masa aku belum pernah bercinta , bila kawan aku putus cinta , aku macam alah break je kot , alamak clash je kot , ek eleh , belum kahwin lagi ( ya tauuu , jahat -_______________) . Yelah masa tu tak faham , masa tu tak pernah rasa lagi rasa ditinggalkan , rasa dibuang , tak rasa lagi .

Sekarang , bila dah rasa , setiap kali orang up status baru lepas putus cinta , aku rasa macam kesiannya . Aku tau sakit dan pedih dia macam mana , lagi lagi yang bercinta more than 1 year , dia punya padu , sakitnya tuh disini , didalam hatiku . Ko bayangkan I used to be an eat clean-er , sejak putus ( putus march , getback april ) , no more eat clean. Eventhough sekarang dah getback , susah nak dapat momentum balik . 

Putus cinta ni lagi sakit bila partner kau mmg dah tanak kau . Nyah kau dari sini , mungkin dah dapat pengganti . Kalau kategori aku , partner aku bagi pengajaran je kat aku , ahahaha , lepas sebulan dia datang balik , lepas tu buat perangai balik , ha matured sangat kan , sangatttt -_________________-

Motif post ni adalah, bila kawan fb aku up status sedih yang macam I feel you ,babe , come to mama hahaha , ada orang komen lek ahh , bunga bukan sekuntum . Lain orang , lain cara penerimaan dia . Lain orang , lain rasa sakit dia . Senang je ko cakap mcm tuh , kau tak rasa sakit dia macam mana . Kadang kadang bila kita try nak baikkan keadaan , partner ko buat bodoh je , woi rasa macam nak terjun bangunan tau ! ( jangan main main hahaha )

Jenis yang sayang sangat , memang susah nak move on . It takes time . Jenis yang sayang sangat , potensi utk curang adalah 0.0000001 % . Apapun , I wish you the best , buddy!




1 comment:

aishah said...

i wish u the best too :)
Aishah